Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Προς Σύντροφο Τάσο Ηλιάδη. Συντονιστική Γραμματεία Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου

Αγαπητέ Τάσο,

ανακοινώσεις της Οργάνωσης Μελών, δεν γίνονται μέσω των φίλων στο Facebook. Βγαίνει επίσημη ανακοίνωση προς όλα τα ΜΜΕ.

Εκτός αν είναι προσωπικές σου θέσεις, που έχεις βεβαίως δικαίωμα να εκφράζεις, όχι όμως θέσεις της Οργάνωσης, που προϋπόθεση είναι το όργανο να έχει συνεδριάσει, συζητήσει και αποφασίσει, πράγμα που αγνοώ.

Επί της ουσίας, ευχολόγια και πάλι και άλλοθι όσων έχουν ευθύνες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Η δημοπρασία έχει ξεκινήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου 2015, επομένως το να συζητάμε ότι "πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες" σε διάφορα επίπεδα, μοιάζει αστείο με γνωστή κατάληξη, εφόσον δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένη πρόταση λύσης, όχι για το τι θα κάνουμε το κτήριο μετά, που όλοι λίγο πολύ συμφωνούμε.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν που τρέχει η δημοπρασία και μπορεί να έχουν κατατεθεί ήδη προτάσεις αγοράς και φυσικά πολύ δύσκολα μπορεί να ακυρωθεί πλέον (δυστυχώς οι περισσότεροι που μιλάνε για το θέμα ούτε καν έχουν διαβάσει τους όρους), είναι απλή δικαιολογία η οργάνωση κάποιας φιέστας για να μοιράσουμε και άλλο σανό στους συνδημότες μας.

Αρκετά φίλε Τάσο, αναγνωρίζουμε τις ευθύνες και την αλλαγή στάσης για το μεγαλύτερο αγαθό, όπως λες, αναλαμβάνουμε το κόστος, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν στρώνουμε το χαλί να πατήσει η ανικανότητα των πρωταγωνιστών.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν συμπολίτες με σταθερή θέση από την αρχή που τέθηκε το θέμα και προσωπικά είμαι μαζί τους.

Εδώ που φτάσαμε, η μόνη διέξοδος, αφού να μεταβιβαστεί το κτήριο είναι μάλλον αδύνατο, είναι να αγοραστεί από το Δήμο με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίτιμο. Οι λεπτομέρειες και το που θα βρεθούν τα χρήματα υπό συζήτηση.

Επειδή ο χρόνος τελειώνει, καλό είναι να συγκληθεί η Ο.Μ. άμεσα, για να πάρει αποφάσεις με πρόταση για λύση και όχι απλές θέσεις για "ξεκάρφωμα".

Συντροφικά,

Prefadoros

Το κείμενο που αναρτήθηκε στο χρονολόγιο του Facebook του Τάσου Ηλιάδη:

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ (Ο.Μ.)ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.

Το τελευταιο διαστημα και μεσω της ανακοινωσης του ΤΑΙΠΕΔ επανηλθε το θεμα της πωλησης του ακινητου στο << Μεγαλο Δρομο>> στο Ναυπλιο.
Παγια θεση του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικα και τοπικα ηταν οτι η δημοσια περιουσια πρεπει να αξιοποιηθει για το συμφερον των πολιτων και οχι να παραδοθει σε ιδιωτικα συμφεροντα και οτι το ΤΑΙΠΕΔ πρεπει να καταργηθει.
Ειναι γνωστο σε ολες και ολους ομως οτι η Κυβερνηση προκειμενου να διασφαλισει τη συμμετοχη της χωρας στη διαδικασια της ευρωπαικης ολοκληρωσης και στην ευρωζωνη και να αποφευχθουν πολυ χειροτερα ενδεχομενα αναγκαστηκε να υπογραψει μια συμφωνια με την οποια σε πολλα σημεια διαφωνει και η οποια περιλαμβανει και τη διατηρηση του ΤΑΙΠΕΔ .Η συμφωνια αυτη μαλιστα τεθηκε υποψη του ελληνικου λαου και κριθηκε στις εκλογες της 20ης Σεπτεμβριου.
Το γεγονος ομως οτι η Κυβερνηση, ορθα κατα την αποψη μας, υπεγραψε τη συμφωνια δεν σημαινει οτι ως τοπικη κοινωνια πρεπει να μεινουμε απαθεις. Ως Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλιου εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι το συγκεκριμενο κτιριο δεν πρεπει να πωληθει σε ιδιωτες και οτι για την αξιοποιηση του εχει κατατεθει συγκεκριμενη προταση : η παραχωρηση του στο Τμημα Θεατρικων Σπουδων του Πανεπιστημιου Πελοποννησου.
Στη κατευθυνση αυτη θα πρεπει να παρθουν πρωτοβουλιες την επομενη περιοδο τοσο στο κεντρικο πολιτικο επιπεδο οσο και στο κινηματικο απο ολους τοπικη αυτοδιοικηση, θεσμικους φοεις κομματα και κινηματα πολιτων.
Στην κατευθυνση αυτη θα κινηθουμε και εμεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ