Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Υγεία δεν σημαίνει μόνο δυο τρεις Γιατροί περισσότεροι, παραπάνω γάζες και ζεστό νερό...

Τούτες τις ώρες της τοπικής ανάτασης, όπου είναι ευκαιρία να μάθουμε και κάποιους συλλόγους που πρώτη φορά ακούμε ότι υπάρχουν ή έχουν κάποια δραστηριότητα, που σύμπασα η κοινωνία συμμετέχει στον τοπικό ξεσηκωμό για την υγεία των παιδιών της, ο Prefadoros συμπαρίσταται στους συμπολίτες του αλλά δεν θα είναι στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Σιγά ρε Prefadore, "χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι", "ποιος είσαι ρε μεγάλε;".

Τους λόγους αναλυτικά τους έχω γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις και όποιος θέλει ας τους δει, εκεί που θα επιμείνω είναι ότι χρήματα δεν υπάρχουν για την υγεία όλης της χώρας και επομένως και για την "πολυτέλεια" των δύο Νοσοκομείων σε απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων.

Ούτε θα κάνω κριτική αν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει και κυρίως ποια είναι η δουλειά ενός Νοσοκομείου.

Μπορώ όμως και γω σαν πολίτης να διαμαρτυρηθώ για τους συμπολίτες μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για την αδιαφορία τους σε δύο άλλα εξίσου σημαντικά, αν όχι και σημαντικότερα, θέματα υγείας που μακαρίως ανέχονται για χρόνια.

Το πρώτο, οι σκουπιδότοποι Καραθώνας και Τολού και το δεύτερο η παροχή μη πόσιμου νερού, μην μας πει κανείς ότι πίνει από τη βρύση, και σε μεγάλες περιοχές του Δήμου μας πραγματικού νερού-δηλητήριου.

Αυτά βέβαια δεν είναι θέματα για ξεσηκωμούς, γιατί ο ξεσηκωμός θα πρέπει να γίνει εναντίον της Δημοτικής Αρχής, οπότε...

Αλλά να επισημάνω και κάτι που οι Γιατροί και ο Διοικητής του Νοσοκομείου τόνισαν, ότι δηλαδή η ευκαιρία για δημιουργία ενός Νοσοκομείου στη Δαλαμανάρα χάθηκε πριν από δέκα χρόνια.

Ρωτάω λοιπόν, τι θα πει χάθηκε; Γιατί δεν επανέρχεται τώρα που υπάρχει και το οικόπεδο; Ποτέ δεν είναι αργά.

Έγραφα στις 18 Οκτωβρίου 2012, πριν τρία χρόνια, Το ένα και ενιαίο Νοσοκομείο της Αργολίδας να γίνει στο οικόπεδο της Δαλαμανάρας. Αυτή είναι η λύση για το οικόπεδο

Γι΄αυτό δεν θα είμαι στη διαμαρτυρία του Νοσοκομείου, και γιατί από όλους, εκτός από διαφορές που μας είπαν εκατέρωθεν με μισές αλήθειες, δεν ακούσαμε τίποτα άλλο εκτός από αίτημα καλύτερης λειτουργίας, δηλαδή χρηματοδότησης και καμία συγκεκριμένη άλλη πρόταση.

Αν δεν δούμε τις αιτίες, δεν θα φτάσουμε ποτέ σε λύση.

Ο Κώστας Καράπαυλος επισημαίνει και προτείνει στη βάση αυτής της λογικής.

Prefadoros

Υ.Γ.1 Τι θα γίνει με την ευθύνη απώλειας του 1,4 εκατομμυρίου από το ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο Ναυπλίου; Θα περάσει και αυτό έτσι;

Υ.Γ.2 Για να μην περάσει έτσι, μας είπε ο Διοικητής ότι η κίνηση στα δυο Νοσοκομεία είναι 70% για το Άργος και 30% για το Ναύπλιο. Δεν μας είπε όμως το γιατί συμβαίνει αυτό, μήπως ας πούμε στο Νοσοκομείο Άργους υπάρχει Μονάδα εμφραγμάτων και στο Ναύπλιο ούτε Καρδιολόγος; Ή ότι ο Αξονικός Τομογράφος βρίσκεται στο Άργος και όχι στο Ναύπλιο;

Υ.Γ.3 Ο δραστήριος Γιάννης Μανιάτης μας μιλάει πάλι για χαμένα εκατομμύρια. Ας μας πει πρώτα για τα οικόπεδα και το Πρώτο Φαρμακείο γιατί δεν ολοκληρώθηκαν και για να μη θυμηθούμε και άλλες εντάξεις προθέσεων έργων.

Υ.Γ.4 Με τόσα εκατομμύρια που ακούμε από τους πολιτικούς να κυκλοφορούν, με το στόμα, για τα δύο Νοσοκομεία, θα είχαμε φτιάξει ΕΝΑ καταπληκτικό Νοσοκομείο. Ναι ή όχι;