Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Καλές οι τρεχάλες, αλλά υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα, όπως το ΚΕΜΧ... Ασχολείται κανείς;

Και ενώ εμείς εδώ και καιρό έχουμε αποκλειστικά αφοσιωθεί στο Μαραθώνιο, στα καρναβάλια και σε ότι άλλο θα προσθέσει λίγους παραπάνω επισκέπτες και κάνει καλό στην προβολή της εικόνας της Δημοτικής Εξουσίας, τα γεγονότα τρέχουν και θα μας πιάσουν για μια ακόμη φορά απροετοίμαστους.

Φυσικά αυτές οι εκδηλώσεις είναι ευκαιρία για τους πολίτες, ιδιαίτερα για τα παιδιά, να βρουν λίγη χαρά, να ξεφύγουν και να ξεχάσουν έστω προσωρινά τα βάρη που μας έχουν φορτώσει... Οι Δημοτικοί μας Άρχοντες όμως; Με ποιο άλλο σοβαρό θέμα ασχολούνται όλο αυτόν τον καιρό;

Αν υπάρχει κάποιο, ευχαρίστως να το ακούσω...

Να αναφερθώ εγώ σε ένα, που όπως όλα δείχνουν, θα το αντιμετωπίσουμε και μάλιστα πολύ σύντομα, το πιθανό κλείσιμο του ΚΕΜΧ.

Δεν είναι καινούργιο, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που από χρόνια κυοφορείται για κατάργηση των περισσοτέρων στρατοπέδων εκπαίδευσης, τότε το ΚΕΜΧ, αργά ή γρήγορα θα κλείσει.

Δεν είναι μυστικό, ούτε κάτι που θα μας πέσει από τον ουρανό, το θέμα υπάρχει από το 2012 και ποτέ δεν έκλεισε οριστικά.


Από τότε μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή, από τότε είναι Δήμαρχος ο Δημήτρης Κωστούρος, έχουν κάποιο σχέδιο, κάποια πρόταση που θα αντιπαραβάλουν στη λεγόμενη μετατροπή του στρατοπέδου σε χώρο υποδοχής μεταναστών, προσφύγων ή σε ό,τι άλλο σκέφτονται;

Το να μην κλείσει γενικώς και αορίστως και γιατί θα ζημιωθεί η οικονομία της πόλης, δεν αρκούν σαν επιχειρήματα, πολύ περισσότερο αν μας ζητήσουν προτάσεις για πιθανή αξιοποίηση, που φυσικά δεν έχουμε.

Πολεμικά Δημοτικά Συμβούλια για "Όχι στο κλείσιμο του ΚΕΜΧ" και μέχρι εκεί, ότι κάναμε και τις άλλες φορές.

Έγραφα στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 σε αυτό το blog για το ΚΕΜΧ:

"Και καλά να κλείσει, άντε να δεχτούμε ότι οι καιροί αλλάζουν και η ζωή προχωράει. Ο τεράστιος χώρος, σε εξαιρετική τοποθεσία και φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε συνεννόηση με το Δήμο για κοινωνικό όφελος και διατήρηση μεγάλου μέρους του οικοπέδου όπως ακριβώς είναι. Οι εγκαταστάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και φυσικά να δοθούν χώροι για αναψυχή, αθλοπαιδιές, πάρκο και ότι άλλο θα προταθεί μέσα από ένα αξιόπιστο, λειτουργικό και με σεβασμό στο περιβάλλον σχέδιο."

Έγινε από τότε κάποια συζήτηση ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης προετοιμασία; Όχι, και πριν προλάβουν οι καλοθελητές να ρίξουν το ανάθεμα στη σημερινή Κυβέρνηση, τα σχέδια υπήρχαν από τότε, από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της 9ης Νοεμβρίου 2012:

"Για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης συζήτησαν στο... υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν επίσης... θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι στρατόπεδα που θα κλείσουν με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αποτελέσουν κέντρα φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών."

Καταλάβατε γιατί φωνάζω πως καλοί είναι και οι Μαραθώνιοι και όποια άλλη εκδήλωση, όμως ο Δήμαρχος και η εκλεγμένη Δημοτική Αρχή, εκλέγονται πρωτίστως, για να διαχειρίζονται τα χρήματα των Δημοτών, να λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να υλοποιούν εκείνα τα έργα που θα πάνε το Δήμο και τους Δημότες ένα βήμα μπροστά.

Τα άλλα χρειάζονται φυσικά, αλλά πάντα με μέτρο και όχι με την κατασπατάληση πόρων που αφαιρούνται από χρήσιμα για όλους έργα και δράσεις.

Ο Δήμος δεν είναι καλλιτεχνικό γραφείο για να εξαντλεί όλο του το δυναμικό εκεί, αφήνοντας δεκάδες προβλήματα να βαλτώνουν.

Δε θα επεκταθώ τώρα περισσότερο, περιορίζομαι μόνο στο θέμα του ΚΕΜΧ, που μακάρι να μη μας απασχολήσει, όμως...

Όσο για το αν πρέπει να δημοσιοποιούνται τέτοια θέματα, έχω να πω πως μπορεί ο Δήμαρχος με τους επικεφαλής των παρατάξεων να διασφαλίσουν και να διαφυλάξουν τις λύσεις που θα είναι έτοιμες να προταθούν.

Προτάσεις υπάρχου, αν μου ζητηθούν έχω κι εγώ, όπως βεβαίως έχουν και πάρα πολλοί συμπολίτες, το θέμα είναι ότι αυτός που θα έπρεπε να τις ζητά, δεν έχει καλή σχέση με το αντικείμενο...

"Κάτω τα χέρια από το ΚΕΜΧ" και οι φωνές ακούστηκαν στον Άγιο Νικόλα... Για τους μυημένους.

Prefadoros

Οι αναρτήσεις μου για το ΚΕΜΧ