Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Τα σκουπίδια δυναμιτίζουν τη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο... Επερώτηση δέκα Βουλευτών και σκληρή απάντηση Τατούλη...

Τέτοιο κατηγορητήριο κατά του Τατούλη από δέκα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο Σαμαράς και ο δικός μας ο Ανδριανός, ξεπερνά τα όρια της κριτικής προς έναν ομοϊδεάτη, πολιτικό πρόσωπο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτές είναι βόμβες ναπάλμ, που βάζουν φωτιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καταλογίζονται ευθύνες και ανικανότητα στον Τατούλη και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, μια Επερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Μπορεί βέβαια η Επερώτηση να περιέχει διάφορα αντιπολιτευτικά και να κατηγορείται η Κυβέρνηση για παλινωδίες, όμως τα δραστικά πυρά κατευθύνονται και έχουν στόχο τον Τατούλη.

Με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι δέκα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αποδομούν τον όλο σχεδιασμό της Περιφέρειας για λύση του προβλήματος των σκουπιδιών μέσω της περιβόητης ΣΔΙΤ, και επομένως όλο το πολιτικό αφήγημα Τατούλη.


Εξάλλου είναι φανερό ότι αβαντάρονται ξεκάθαρα από την Επερώτηση, οι Δήμαρχοι που είναι εναντίον αυτής της λύσης, όπως ο Δημήτρης Καμπόσος.

Όπως φανερό είναι ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εκλεγεί με τον Τατούλη, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, μαζί τους και ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο, ο κομματικός υπεύθυνος Γιάννης Μαλτέζος.

Δεν μπορώ να ξέρω, αν η Επερώτηση ήταν σε γνώση και είχε την έγκριση της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, αυτό που μπορώ να ξέρω είναι ότι θα δημιουργήσει αναταράξεις και ρήξεις, που κάθε άλλο χρειάζεται αυτό τον καιρό η Αντιπολίτευση.

Μπαρουτοκαπνισμένος, ο για τους φίλους του "Πετράν", σήκωσε το γάντι και με μια σκληρή ανακοίνωση, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τους Βουλευτές ότι είναι ψεύτες και λαϊκιστές... Και προφανώς για να πικάρει τον Αντώνη Σαμαρά, τους χαρακτηρίζει "εντελώς αναλώσιμους".

Βαριές κουβέντες και από τις δύο πλευρές...  

Την ώρα πάντως που ο Τατούλης εδέχετο τα εσωκομματικά πυρά, ο ίδιος απολάμβανε την ουισκάρα του απέναντι από το Μπούρτζι με παρέα τον Υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και το δικό μας Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο...

Δείτε ολόκληρη την Επερώτηση και κάποια σημεία που έχω υπογραμμίσει και αναφέρονται στον Τατούλη, όπως και ολόκληρη την απάντηση Τατούλη, που αποφεύγει πάντως να μπει στην ουσία των κατηγοριών, για αποτυχία του σχεδιασμού του.

Η συνέχεια αναμένεται εκρηκτική...

Prefadoros

Ένα ενδιαφέρον κομμάτι της ανακοίνωσης Τατούλη:

"Και μάλιστα σε μια περίοδο που η πολιτική κονίστρα είναι τόσο σκληρή, που τα πολιτικά πρόσωπα εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού από το πολιτικό προσκήνιο, υπό το βάρος της αδυναμίας τους να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο στην δημόσια παρουσία τους. Και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να συντηρηθούν στην ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό, έχουν αποδειχθεί πια εντελώς αναλώσιμα."

Κομμάτια της Επερώτησης που βάλουν κατά του Τατούλη:

Θέμα: Άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

"Ενώ στις περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προόδου για την διαχείριση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι «ουραγός» στο συγκεκριμένο ζήτημα, αδυνατώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα."

"Η πρόσφατη απένταξη του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο με ορατό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε τραγικές εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος. Κι όλα αυτά όταν τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια η Περιφέρεια είχε την δυνατότητα αλλά και την ευθύνη να δώσει λύση στο πρόβλημα."

"Κι όλα αυτά όταν η εν λόγω ΣΔΙΤ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τους όρους της, που σε σύγκριση με αντίστοιχες ΣΔΙΤ άλλων Περιφερειών είναι σαφώς δυσμενέστεροι για τους πολίτες της Πελοποννήσου."

"Επερωτάται ο κ. Υπουργός α) Για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, για την οποία έφερε ακέραια την ευθύνη τα τελευταία χρόνια;"

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/9996226.pdf


Η ανακοίνωση Τατούλη αναλυτικά αναφέρει:

Σχετικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης 9 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Σε όλο μου τον πολιτικό βίο στέκομαι απέναντι στο ψέμα και τον λαϊκισμό. Κι αυτό γιατί πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική είναι άσκηση αλήθειας, αλλά και συνεχής διάδραση με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και με την κοινωνία στο σύνολο της. Η συνέπεια λόγων και πράξεων χαρακτηρίζουν την πορεία μου στα δημόσια πράγματα. Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα, στη βάση της διατύπωσης ενός ριζοσπαστικού οράματος, είναι εκείνα τα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει συνθήκες πλειοψηφικής κοινωνικής αποδοχής στα πολιτικά μου εγχειρήματα. Με αυτές τις αρχές πορεύτηκα, πορεύομαι και θα πορευτώ και το μέλλον. Και για αυτό δεσμεύομαι στους Πελοποννήσιους συμπολίτες μου, που αγκάλιασαν την πατριωτική μας δομή και αντιλήφθηκαν έγκαιρα – πριν το κεντρικό πολιτικό σύστημα ξεκινήσει να μιλά για συνεργασίες – ότι ο τόπος επιζητά την σωτηρία του πάνω και πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές και τις προσωπικές ιδιοτέλειες. Μαζί με αυτούς τους πολίτες προχωρήσαμε μέχρι σήμερα. Μαζί προχωρούμε και στο αύριο.

Στην ιστορία της πατρίδας μας, υπήρξαν πολιτικοί ηγέτες που συγκρούστηκαν με τις σειρήνες του λαϊκισμού και  διατύπωσαν ρεαλιστικά σχέδια για τον τόπο και τους πολίτες του. Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν είναι μια μάχη απλή. Δεν είναι εύκολη για κανέναν πολιτικό φορέα. Η μάχη κατά του λαϊκισμού , θα έλεγα, είναι μια εθνική μάχη. Μια μάχη διακομματική και πατριωτική.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που η πολιτική κονίστρα είναι τόσο σκληρή, που τα πολιτικά πρόσωπα εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού από το πολιτικό προσκήνιο, υπό το βάρος της αδυναμίας τους να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο στην δημόσια παρουσία τους. Και αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να συντηρηθούν στην ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που υπηρετούν το ψεύδος και τον λαϊκισμό, έχουν αποδειχθεί πια εντελώς αναλώσιμα.

Ο λαϊκισμός δεν αγαπά τους θεσμούς. Τους αποστρέφεται.

Δεν πρεσβεύει τη συναίνεση. Γιατί τον αποδυναμώνει.

Δεν επιδιώκει τη συνεργασία. Είναι ερπετό που τρέφεται από την μιζέρια και την διαίρεση.

Είναι η υπέρτατη ώρα, όλοι μαζί, όλοι όσοι έχουμε τη θεσμική ευθύνη, να σταθούμε απέναντι σε αυτή την εθνική συμφορά. Που διατρέχει την κοινωνία και την πολιτεία, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Να θεραπεύσουμε την ασθένεια του λαϊκισμού που επιτείνει τον διχασμό στην κοινωνία, γιατί από αυτόν τρέφεται. Είμαστε εδώ, να υπερασπιστούμε όσα μαζί πετύχαμε, να διεκδικήσουμε την ευόδωση όσων με κόπο ξεκινήσαμε, να κερδίσουμε αυτήν την μεγάλη εθνική μάχη».

Δελτίο Τύπου