Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Και για να ευθυμήσουμε λίγο... "Θυμάσαι Πολύδωρε πώς κατέβηκες τη σκάλα του Δημαρχείου πριν κάποια χρόνια;"

Κρατήθηκε κρατήθηκε ο γνωστός Πολύδωρος, από τη μια βλέποντας την ομάδα του να κατατροπώνεται, από την άλλη τον Prefadoro να τον προκαλεί, δεν άντεξε, βγήκε μπροστά να με αντιμετωπίσει με αυτό που ξέρει καλά, "καθηγητής" άλλωστε υπήρξε, την απύθμενη συκοφαντία με το μανδύα της διαστρέβλωσης και τη φασιστική γενίκευση...

Αντί απάντησης στο υβριστικό παραλήρημα του γνωστού Δάκογλου, θα σας διηγηθώ μια πραγματική ιστορία που συνέβη τις απόκριες του 1999 στο Δημαρχείο Ναυπλίου.

Οι εφημερίδες είχαν μεγάλο αναγνωστικό κοινό, ήταν κυρίως ημερήσιες, τα ραδιόφωνα είχαν ικανοποιητικό μερίδιο στην ενημέρωση και υπήρχαν δύο τηλεοπτικά κανάλια που την εικόνα τους έβλεπαν και οι γύρω νομοί, όσο για το διαδίκτυο δεν είχε εκείνη την εποχή καμία δύναμη.

Με φωνάζει λοιπόν ο Δήμαρχος Κώστας Χαραμής, ήμουν τότε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Ναυπλίου (ΔΕΤΑΝ) και φίλος με τους περισσότερους Δημοσιογράφους, για να αποφασίσουμε πώς θα μοιράσουμε δίκαια το ποσό της διαφήμισης για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Λίγα χρήματα υπήρχαν βέβαια, καμιά σχέση με τα σημερινά, μόλις 300.000 Δραχμές, περίπου 880 Ευρώ για όλους.


Γύρω στα 50 Ευρώ για το καθένα, σε εφημερίδες και ραδιόφωνα αναλογούσαν και αν θυμάμαι καλά από 75 Ευρώ για τα δύο κανάλια.

Στείλαμε λοιπόν το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων για δημοσίευση και ζητήσαμε να φέρουν το ανάλογο τιμολόγιο για να πληρωθούν.

Την επομένη προς το μεσημέρι, την ώρα που ανεβαίνω με το ασανσέρ για το δεύτερο όροφο, που βρίσκεται το γραφείο του Δημάρχου, ακούω φασαρία και κάποιον κουτρουβαλώντας να κατεβαίνει από τις σκάλες.

Φτάνοντας ρωτάω τη γραμματέα του Δημάρχου τι συμβαίνει και βλέπω έξαλλο το Χαραμή, κατακόκκινο να ωρύεται από αγανάκτηση.

Ηρεμούν τα πνεύματα και μαθαίνω ότι ο Πολύδωρος Δάκογλου, εκδότης της εφημερίδας Ενημέρωση, είχε πάει στην Ταμία του Δήμου με τιμολόγιο 250.000 Δραχμές, 730 Ευρώ περίπου, και ζητούσε να πληρωθεί για την προβολή των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Φυσικά η Ταμίας δεν του εξόφλησε το τιμολόγιο και τον έστειλε στο Δήμαρχο.

Πήγε λοιπόν στο Δήμαρχο και με θράσος, γιατί τάχα η εφημερίδα του ήταν έγχρωμη και γιατί αυτός τόσο κοστολογούσε την καταχώρηση, απαίτησε να πληρωθεί.

Ο Κώστας Χαραμής, με το καλό και στο τέλος με το άγριο, όταν άκουσε απειλές και εκβιαστικά διλήμματα, τον έστειλε να κατέβει τη σκάλα του Δημαρχείου, χωρίς να μετρήσει τα σκαλιά...

Έκτοτε, το "θα σας δείξω εγώ" που πρόλαβε να πει, μας το έδειξε, ούτε μια ούτε δυο, πολλές φορές, καθημερινά σχεδόν άνοιγε ο βόθρος και ξέρναγε χολή, μίσος, ψέμα, συκοφαντία, τόση που ανάγκασε τον Κώστα Χαραμή να τον οδηγήσει στα Δικαστήρια...

Να σας περιγράψω τι έγινε εκεί; Ίσως κάποια άλλη φορά... Ένα θα σας πω, η προσωπική αξιοπρέπεια έχει και όρια...

Έρχεται σήμερα ο γνωστός Δάκογλου να επιτεθεί σε μένα και συναδέλφους του, γιατί αποκάλυψα την άνιση κατανομή υπέρ της εφημερίδας του, όπως και τότε.

Μόνο που τώρα έχουν αλλάξει τα είθισται και μόνο μετά τη διαμαρτυρία αναγκάστηκε να αλλάξει την απόφασή της η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και να δώσει και στα άλλα (όχι σε όλα) ΜΜΕ το ίδιο ποσό, εδώ.

Πόσο ξεπεσμένος ο κάποτε τρανός αρχηγός... Πόσο για λύπηση... Δεν τολμά να γράψει την αλήθεια, για μια ακόμη φορά τη διαστρεβλώνει για να με πλήξει προσωπικά

Μετά από τόσα χρόνια παραμένει αθεράπευτα ίδιος...

Κάποτε οι ιδεόφρονες σαν τον Δάκογλου έλεγαν πώς ήταν παλικάρια, τώρα... Υποτακτικοί, αλλεργικοί στην αλήθεια, εξπέρ στη διαστρέβλωση...

Έτσι ήταν πάντα τελικά...

Prefadoros