Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ακήρυχτος πόλεμος στη ΝΔ και η "αποκαθήλωση" Σαμαρά στην Αργολίδα

Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής όλα τα κόμματα και το συντριπτικό ποσοστό των ΜΜΕ έχουν στην κυριολεξία, ας μου επιτραπεί η λέξη, "ξεσκίσει" τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να τους μειώσουν τη δύναμη, που διαθέτουν στο λαό και να οδηγήσουν τη χώρα σε Κυβερνήσεις συνεργασίας και μάλιστα στον περιβόητο "Μεγάλο Συνασπισμό".
Έχουμε πει τους λόγους, με κυριότερο να ξεπλυθούν όλες οι αμαρτίες από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Έτσι, τη στιγμή που όποιος δήλωνε ότι δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, έβλεπε το όνομα του πρωτοσέλιδο, οι μάχες που γίνονται στο εσωτερικό της ΝΔ, οι αντιδράσεις που υπάρχουν για τον Μεϊμαράκη και τη στρατηγική του κόμματος, περνάνε χωρίς καν σχολιασμό.
Αν βάλουμε και την πρωτοφανή διαφήμιση της πολιτικής μαγκιάς του Βαγγέλη, λες και ήταν αυτό που έλειπε από τον τόπο, που μέσα σε λίγες μέρες μας τον παρουσίασαν ως τον άνθρωπο που μπορεί να ανατρέψει τον μισητό Τσίπρα και έφτασε η ΝΔ από τα τάρταρα, να βρίσκεται και λίγο μπροστά στις προτιμήσεις, τότε έχουμε την πλήρη προσπάθεια ανατροπής της πραγματικότητας.
Η πραγματικότητα όμως δεν καταλαβαίνει από σκοπιμότητες, έτσι, αρκεί μια φωτογραφία για να διαλύσει όλους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς.
Παρουσιάστηκε σήμερα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αργολίδα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ στο Ναύπλιο και πάνω από τους χαμογελαστούς υποψήφιους, δίπλα στον Καραμανλή, βλέπουμε το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Πριν περίπου οκτώ μήνες, παρουσιάστηκε στο ίδιο χώρο το τότε ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους των εκλογών του Ιανουαρίου, δίπλα στον Καραμανλή, βλέπουμε στη θέση που είναι τώρα ο Μεϊμαράκης, τον Αντώνη Σαμαρά.
(Μου είπαν ότι η φωτογραφία του Σαμαρά μεταφέρθηκε κάπου χαμηλά και αριστερά στην άκρη του δωματίου.)
Όποιος και να είναι ο λόγος, ακόμα και η παραπλάνηση των ψηφοφόρων ότι η Δεξιά του Μεϊμαράκη, δεν είναι τόσο Δεξιά όσο του Σαμαρά, δεν μπορεί να ξεπεραστεί η σημειολογία, ο συμβολισμός.
Και φυσικά η προσβολή που γίνεται στον Αντώνη Σαμαρά, τον μέχρι προ δύο μηνών Αρχηγό του κόμματος και πριν οκτώ μήνες Πρωθυπουργό.
Ας μην πει κάποιος ότι πρέπει να μπει ο νέος Αρχηγός, γιατί η αλλαγή στις φωτογραφίες δεν επηρέασε τη σταθερή παρουσία των άλλων δίπλα, πλην Σαμαρά.
Και για να το κλείνουμε, ε όχι ρε παιδιά και καλύτερος του Σαμαρά ο Μεϊμαράκης...
Είπαμε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας...
Θα δούμε αν θα περάσει το ποσοστό του Ιανουαρίου, το 27,81% του Σαμαρά.
Όσο για τις δημοσκοπήσεις και την προπαγάνδα, έχει συνηθίσει ο λαός, σας έχει πάρει χαμπάρι, αν θέλετε τις πραγματικές προτιμήσεις κοιτάξτε στις εταιρείες στοιχημάτων, που παίζονται πραγματικά λεφτά και όχι όνειρα, φθινοπωρινής πλέον, νυκτός.
Prefadoros
ND_EKLOGES1
dsc_9154_medium