Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αιχμάλωτη στα δίχτυα του πανίσχυρου Καραμανλικού κατεστημένου η Νέα Δημοκρατία

Ενώ η πλειοψηφία του λαού, τουλάχιστον αυτού που ψηφίζει πλέον, δίνει μέσα σε οκτώ μήνες σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία ότι αν θέλει να ξαναπαίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα , πολύ περισσότερο να επανέλθει κάποια στιγμή στην εξουσία, πρέπει άμεσα να αρθρώσει ένα νέο πολιτικό λόγο, να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό της υπόβαθρο και να αλλάξει την ηγεσία, αυτή η ηγεσία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Είναι απλό το γιατί, για να μην χάσει το μονοπώλιο της εξουσίας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατέχει για χρόνια και τα οφέλη αυτής της εξουσίας.

Μη μπορώντας να πείσει πια, χωρίς όραμα και σχέδιο, αναλώνεται σε ανακύκλωση ονομάτων, σε υπόγειο ακήρυκτο πόλεμο δελφίνων, σε συμμαχίες και υποσχέσεις, ξεθάβει φαντάσματα και κρυμμένους σκελετούς, ένας αχταρμάς μικροσυμφερόντων και ισορροπιών, οικογένειες και τζάκια, τακτικισμοί, όλα για να μην πάρουν το κόμμα οι "άλλοι".

Θλιβερό κατάντημα, λες και το κόμμα είναι λάφυρο, είναι ιδιοκτησία, ανήκει στους λίγους και στους στρατούς που ο καθένας ελέγχει.

Το θέμα δεν είναι ότι υπάρχει ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού που εξακολουθεί να ψηφίζει αυτό το κόμμα, το θέμα είναι πως αυτός ο κόσμος δεν αντιδρά, δεν επιβάλει τις αλλαγές που χρειάζεται το υποτιθέμενο αστικό φιλελεύθερο κόμμα που εκπροσωπεί την ελεύθερη οικονομία και την αστική τάξη.

Που το πιστεύουν και άνθρωποι του μόχθου, για τους δικούς τους λόγους.

Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί κρέμονται από το τι θα αποφασίσει και σε ποιον θα δώσει την προτίμηση του ο Καραμανλής.

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που απέτυχε παταγωδώς και παρέδωσε τη χώρα καταχρεωμένη, διαλυμένη από τα σκάνδαλα και τα golden boys, αυτός που έξι χρόνια δεν μιλά, δεν παίρνει θέση, δεν συμμετέχει στην ουσία στην κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ απολαμβάνει τα προνόμια του Βουλευτή, που η δραστηριότητα του είναι οι διακοπές και τα ραντεβού στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, να παρουσιάζεται σαν σωτήρας και ιδιοκτήτης του κόμματος, επειδή έχει το επώνυμο του ιδρυτή του;

Ένας άνθρωπος που δεν τόλμησε να κάνει αυτοκριτική, να δώσει εξηγήσεις, να μας πει τελικά γιατί μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού, γιατί δεν πρόλαβε τα χειρότερα ενώ ήξερε...

Αντί να είναι υπόλογος, είναι ρυθμιστής λέει, των εξελίξεων και του δρόμου που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία.

Και περιμένετε εσείς να αλλάξει κάτι σ΄αυτό το σαθρό οικοδόμημα και ελπίζουν άλλοι ότι θα αναστηθεί το κόμμα, αν αλλάξει αρχηγό.

Λυπάμαι φίλοι Νεοδημοκράτες, πάλι θα απογοητευτείτε, αν δεν υπάρξει αποδέσμευση και απελευθέρωση από τα κατεστημένα, κυρίως από τον πρώην Πρωθυπουργό Καραμανλή, τότε η τύχη της παράταξης είναι προδιαγεγραμμένη.

Και για του λόγου το αληθές, θυμηθείτε, κάνω την πρόβλεψη ότι ο επόμενος αρχηγός θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Βολεύει όλους, με πρώτο τον Καραμανλή.

Prefadoros

Υ.Γ. Επειδή η μνήμη εξασθενεί, τα γραπτά όμως μένουν, να θυμηθούμε ότι ο Κώστας Καραμανλής ήξερε, ήξερε τα πάντα, από την αρχή:

Επιστολές - φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το χρέος