Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η τρομοκρατία απέναντι στη λαϊκή βούληση

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την επίθεση που δέχτηκε η νέα Κυβέρνηση, μέσα από το Χρηματιστήριο και τις αναλήψεις από τις Τράπεζες, παρά μια μορφή τρομοκρατίας για να υποκύψει στα αφεντικά και να πετάξει τις υποσχέσεις για ανακούφιση του λαού στα σκουπίδια.

Μόλις άρχισαν να ανακοινώνονται τα μέτρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο ελάχιστος μισθός στα 751 Ευρώ, η επαναπρόσληψη όσων άδικα και αντισυνταγματικά είχαν απολυθεί και μια σειρά άλλων προεκλογικών δεσμεύσεων, οι "Αγορές" και "έντιμοι" επιχειρηματίες και αφελείς, έσπευσαν να "σηκώσουν" χρήματα για να μην τα χάσουν.

Από κοντά και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, ναι αυτοί που κόπτονται για τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, αυτοί που σέβονται τους θεσμούς και την θέληση των λαών.

Υποκριτές, επειδή οι ίδιοι, όχι όλοι φυσικά, έχουν "πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο" και εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές για τα συμφέροντα των πραγματικών αφεντικών, θέλουν και μεις να συνεχίσουμε να είμαστε το υπάκουο και ακίνδυνο συμπλήρωμα, χωρίς άποψη και λόγο, επειδή λέει χρωστάμε.

Δεν βγάζουμε γλώσσα και δεν πουλάμε ανέξοδο τσαμπουκά, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτό το άθλιο περιβάλλον που δημιουργήθηκε από τα μνημόνια και τις επιταγές της τρόικας.

Αυτό και είπαμε στους δυο πρώτους επισκέπτες μας, που κάθε άλλο ήρθαν να μας ακούσουν, ήρθαν να μας πουν να είμαστε καλά παιδιά και να συνεχίσουμε το "πρόγραμμα", γιατί αλλιώς θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

Ολομέτωπη, αναμενόμενη, επίθεση από όλους αυτούς που βρίσκονται απέναντι, όλους όσους θίγονται από την απόφαση εφαρμογής, χωρίς εκπτώσεις, της βούλησης του λαού.

Δεν είμαστε παράλογοι, θέλουμε ειρηνική συμβίωση, ισότιμη συμβίωση με τους λαούς της Ευρώπης, όπως άλλωστε προβλέπουν όλες οι συνθήκες.

Υποτακτικοί όμως δεν θα γίνουμε, μπορεί να υποχωρήσαμε, να υπομείναμε καρτερικά, να μετρήσαμε νεκρούς και εξαθλίωση, να διαλύθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις, να φεύγουν τα παιδιά μας, όμως δεν πάει άλλο, κάπου πρέπει αυτό να σταματήσει, να σταθούμε στα πόδια μας.

Και όσοι υπηρέτησαν τις πολιτικές που μας έφτασαν εδώ, καλό είναι να μην προκαλούν, το επιχείρημα των δανεικών που πρέπει να επιστραφούν και των δυνατών που δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί τους, ας τα λένε στο σαλόνι και τον καθρέφτη τους, για να δικαιολογούν τον εαυτό τους και τη στάση τους.

Ας αφήσουν τους "άλλους", εμάς, να σταθούμε απέναντι, πάντα οι "άλλοι" στέκονταν απέναντι όταν είχε ανάγκη η Πατρίδα.

Prefadoros