Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Μόνο η υπόθεση Μαζιώτη με τα 130.000 Ευρώ δεν ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή... Γιατί κύριε Κωστούρο;

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει σε δεκάδες υποθέσεις καταδικαστεί πρωτόδικα να καταβάλει διάφορα ποσά, όλες ακόμα και αυτές λίγων χιλιάδων Ευρώ, ήρθαν στην Οικονομική Επιτροπή όπως προβλέπει ο Νόμος, και για τις περισσότερες από αυτές, αποφασίστηκε η άσκηση έφεσης, σε κάποιες λίγες, έγιναν συμβιβασμοί ώστε ο Δήμος να γλυτώσει χρήματα ή να μην πληρώσει περιττά έξοδα, πάντα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η μόνη υπόθεση σε βάρος του Δήμου που δεν έφτασε στην Οικονομική Επιτροπή, και αφορούσε μάλιστα ένα τόσο μεγάλο ποσό, 130.000 Ευρώ, ήταν η πρωτόδικη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Μαζιώτη!!!


Υπεύθυνος να τη φέρει στην Οικονομική Επιτροπή, ήταν ο Πρόεδρος της Δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος βέβαια γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει, αφού όπως είπαμε είχε φέρει μέχρι τότε, δεκάδες άλλες υποθέσεις.

Σαν παράδειγμα, σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να έχει και ο Δήμος τότε μόνιμο αμειβόμενο Δικηγόρο, δείτε πως χειρίζεται μια άλλη υπόθεση ο Δήμαρχος:

Αποφασίζει ο ίδιος, επειδή λήγει σε δύο μέρες η προθεσμία για να κατατεθεί έφεση σε πρωτόδικη απόφαση, την άσκηση έφεσης και μετά να φέρει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, όπως ο Νόμος κατ' εξαίρεση επιτρέπει, για να μη βλαφτούν τα συμφέροντα του Δήμου...

Στις 12-3-2014 ο Δημήτρης Κωστούρος αποφασίζει:
...............................
3. Την κατεπείγουσα ανάγκη άσκησης έφεσης από τον Δήμο Ναυπλιέων κατά της 173/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου , η προθεσμία κατάθεσης της οποίας λήγει 14.03.2014 και η μη άσκηση της δημιουργεί άμεσο και προφανή κίνδυνο των δημοτικών συμφερόντων... η απόφαση

Στη συνέχεια, φέρνει για έγκριση την απόφαση του, στην Οικονομική Επιτροπή, εδώ.

Μπαίνω σε λεπτομέρειες και εξηγώ, γιατί μοιάζει απίθανο απλά να ξέχασαν να κάνουν έφεση, να αμέλησε ο Δήμαρχος να φέρει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, με κίνδυνο για τον ίδιο, αν δεχτούμε μάλιστα και την άρνηση ότι χρωστούσε ο Δήμος τα 130.000 Ευρώ, να κατηγορηθεί, πέρα από την παράβαση καθήκοντος και για τη ζημιά που προκλήθηκε στο Δήμο.

Το έγραψα και το ξαναγράφω, με κάποιον που ο Δήμος συνεργάζεται για χρόνια και του έχει δώσει περισσότερα από 400.000 Ευρώ, δεν τα χαλάει γιατί αμφισβητείται η προσφορά μιας εργασίας, που κράτησε τρία σχεδόν χρόνια!!!

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα, γι' αυτό επιμένω ότι ο Δημήτρης Κωστούρος πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση και κυρίως γιατί δεν έφερε την απόφαση του δικαστηρίου στην Οικονομική Επιτροπή για να ασκηθεί έφεση.

Όσο δεν απαντά θα είναι υπόλογος, προσωπικά τον βεβαιώνω ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, ώστε οι απαντήσεις να δοθούν...

Prefadoros