Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

261.000 Ευρώ τα ετήσια έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όσα και τα έσοδα μιας καφετέριας στο Ναύπλιο...

Κοιτάζεις τα κρουαζιερόπλοια, τις θαλαμηγούς, τα ιστιοφόρα, πότε πότε κάποιο εμπορικό, κάθε είδους σκάφη που μας επισκέπτονται σχεδόν χειμώνα καλοκαίρι και η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι τα έσοδα που φέρνουν στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου.

Και να ήταν μόνο αυτά; Όλος ο Αργολικός κόλπος, από το Κιβέρι, τους Μύλους, τη Νέα Κίο, το Τολό, την Πλάκα, το Βιβάρι και τα Ίρια ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, όπως και κάμποσα ακίνητα και πολλοί κοινόχρηστοι χώροι.


Θέλετε να μάθετε πόσα ήταν τα έσοδα του Ταμείου από την εκμετάλλευση όλων των δραστηριοτήτων το χρόνο που μας πέρασε;

Μόλις 261.000 Ευρώ, όσα περίπου τα έσοδα μιας καφετέριας στο Ναύπλιο...

Από το 2011, οκτώ χρόνια τώρα, τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου παραμένουν στα ίδια επίπεδα, λες και δεν άλλαξε τίποτα!!!

Και ακούμε σε κάθε ευκαιρία το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να μιλά για το Λιμάνι και τα οφέλη που αυτό φέρνει σε όλη την περιοχή και άλλες τέτοιες μεγαλοστομίες, όταν το ίδιο δεν έχει όφελος από τη λειτουργία του.

Το σωστό θα ήταν να λέει, ότι με μια διαφορετική Δημοτική Αρχή και Διοίκηση, το Λιμενικό Ταμείο θα είχε πολλαπλάσια έσοδα και πράγματι θα γινόταν καταλύτης στην ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Και η απάντηση έτοιμη, "περιμένουμε" το master plan, την εκβάθυνση, τη μαρίνα, τα υδροπλάνα, λες και όλα αυτά, αν κάποτε γίνουν, θα διορθώσουν την ανικανότητα της διοίκησης.

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, τόσα χρόνια χαμένα, χρυσόσκονη που εντυπωσιάζει και που όταν φεύγει, αποκαλύπτει το "βασιλιά" γυμνό, από έργα, ιδέες, στόχους και δράση...

Τόσα χρόνια χαμένα...

Prefadoros

Ο απολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ναυπλίου για το 2017