Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα προεκλογικό καλοκαίρι εκδηλώσεων στο οποίο ο Δημήτρης Κωστούρος επένδυσε πολύ Δημοτικό χρήμα, το αποτέλεσμα;

Τώρα που τελειώνουν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για την επιτυχία τους, σε σχέση με τα ποσά που δαπανήθηκαν, να μετρήσουμε το τουριστικό όφελος και το κέρδος που αυτές έφεραν.

Είδαμε ότι, 241.542 Ευρώ μας κόστισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που μας πρόσφερε "δωρεάν" ο Δήμος Ναυπλιέων... ποσό που ξεπέρασε τα 300.000 Ευρώ με τα άλλα έξοδα.

Εδώ να κάνω τον απαραίτητο διαχωρισμό, υπάρχουν οι εκδηλώσεις του Δήμου και του ΔΟΠΠΑΤ και οι συνδιοργανώσεις, στην ουσία χρηματοδοτήσεις των εξόδων τους, σε εκδηλώσεις και πανηγύρια που οργανώνουν, εκκλησίες, αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι και διάφοροι άλλοι.


Από τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου, μακράν η πιο πετυχημένη, χάρη στην οργάνωση του συλλόγου "Ο Παλαμήδης" η "Ναυπλιάδα", που πραγματικά ήταν μια ποιοτική όαση πολιτισμού, με τη συμμετοχή Ναυπλιωτών καλλιτεχνών και παρουσίαση υψηλού επιπέδου μουσικού και χορωδιακού προγράμματος, που φυσικά είχε και την ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Οι άλλες εκδηλώσεις του Δήμου, από το Φεστιβάλ (κάποτε) Κλασσικής Μουσικής, το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, οι «Βραδιές Χιώτη» και το πανάκριβο «Αύγουστος και Μνηµεία» (57.000 Ευρώ), μέτρια πράγματα έως απογοητευτικά, μόνο ο Βασίλης στην Τίρυνθα μάζεψε πολύ κόσμο αλλά και από αυτό δεν ωφελήθηκε τίποτα οικονομικά το Ναύπλιο.

Αυτές λοιπόν οι εκδηλώσεις μας στοίχισαν 173.580 Ευρώ, τα οποία βέβαια θα ήταν πολύ λιγότερα αν όλες δεν είχαν γίνει με απευθείας αναθέσεις, εκεί που ήθελε ο Δήμαρχος και αν κάποιες από αυτές δε χρειαζόταν ούτε καν να γίνουν.

Για τις υπόλοιπες, που ο Δήμος έδωσε Δημοτικό χρήμα, σε τοπικές εκδηλώσεις και πανηγύρια, λέω να μην μπω στον πειρασμό να γράψω, εκκλησίες, χωριά, συλλόγους και ποσά, γιατί δεν έχω όρεξη να ξεσπάσει κανας πόλεμος μεταξύ προνομιούχων και αδικημένων, που σίγουρα υπάρχουν, άσε που θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλους του χρόνου, να θέλουν να τους πληρώσει ο Δήμος καρέκλες, τραπέζια και διαφήμιση για να κονομήσουν από τις γουρνοπούλες, τις μπύρες και τις belvedere...

Η ουσία είναι ότι τα μισά τουλάχιστον από τα 300.000 Ευρώ που ξοδεύτηκαν φέτος το καλοκαίρι θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου, για έργα και κοινωνική πολιτική, δυστυχώς εξανεμίστηκαν, έφυγαν και πίσω δε γυρίζουν.

Όσο για το δωρεάν των εκδηλώσεων αποτελεί μεγάλη κοροϊδία, γιατί όλες οι εκδηλώσεις είναι ακριβοπληρωμένες με Δημοτικό χρήμα, από όλους εμάς, μια τετραμελής οικογένεια του Δήμου Ναυπλιέων, πλήρωσε σαράντα Ευρώ περίπου, αυτό το δίμηνο, υπολογίστε πόσα όλο το χρόνο!!!

Και όλα αυτά τα υπερβολικά για το "ξεχωριστό" Ναύπλιο και τις εκδηλώσεις του, που λέει και ξαναλέει ο Δημήτρης Κωστούρος, σε ποιους απευθύνονται, όταν είναι γνωστό ότι και στο τελευταίο χωριό και όπου υπάρχει κάστρο και γωνιά ενδιαφέρουσα στη χώρα μας, όλο το καλοκαίρι γίνονται εκδηλώσεις και εμφανίζονται τραγουδιστές και σύνολα, δίνονται ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, καλύπτονται και άλλες μορφές τέχνης, που το Ναύπλιο δεν μπορεί να καλύψει και να παρουσιάσει, λόγω έλλειψης υποδομών;

Είπαμε παραμύθι παραμύθι, αλλά δεν είμαστε και όλοι λωτοφάγοι, κύριε Δήμαρχε...

Prefadoros

Υ.Γ. Και επειδή υπάρχει μέτρο σύγκρισης, θυμηθείτε και κάνετε σύγκριση, πόσες εκδηλώσεις έγιναν στα μέρη μας με ιδιωτική πρωτοβουλία επαγγελματιών, που συναγωνίστηκαν τις εκδηλώσεις του Δήμου, με πολύ λιγότερο κόστος και πολύ μεγαλύτερο όφελος, για τις επιχειρήσεις και την πόλη...