Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τι γίνεται με τους επαγγελματίες που χρωστούν στο Δήμο κ. Δήμαρχε;

Ο Prefadoros είναι ο μόνος που αγγίζει θέματα που καίνε, που κανείς δεν θέλει να τα αναδείξει φοβούμενος αντιδράσεις, όμως αυτά υπάρχουν και όσο δεν λύνονται αποτελούν βόμβες που κάποια στιγμή θα εκραγούν.

Οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των επαγγελματιών προς το Δήμο, πλησιάζουν και μέχρι το τέλος του χρόνου ίσως ξεπεράσουν τα 5.000.000 Ευρώ.

Με τον καινούργιο χρόνο και τις νέες ρυθμίσεις στην είσπραξη οφειλομένων, πολλοί επαγγελματίες του Ναυπλίου κυρίως, που πιθανόν θα έχουν και άλλες ανεξόφλητες υποχρεώσεις, θα βρεθούν μπροστά σε ένα τοίχο αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων.

Τα περιθώρια καλής πίστης, υποσχέσεων και ανοχής από τις Υπηρεσίες του Δήμου, από την 1η Ιανουαρίου 2014 τελειώνουν, όποιος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, όποιος δεν μπορεί έστω και προσωρινά να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ρίχνεται στην πυρά, τελειώνει.

Ο Prefadoros έχει που φωνάζει από το 2011, Δήμαρχε και επαγγελματίες βρείτε τρόπους εξυπηρέτησης των χρεών σας, ακουμπήστε στο πρόβλημα, δεν λέει τίποτα η αποστολή μιας επιστολής από το Δήμο με υπενθύμιση της υποχρέωσης.

Άμα δεν έχει ο άλλος, ιδιαίτερα τη στιγμή που τον ενοχλείς, τι να σου δώσει;

Ένα πρόβλημα που σέρνεται από την αρχή της τελευταίας Δημαρχίας Αναγνωσταρά, τότε το χρέος πλησίαζε τα 2.000.000 Ευρώ και έγινε πεδίο εκμετάλλευσης για τάχα ευνοϊκή μεταχείριση που όμως απεδείχθη αδιέξοδη και επί Δημαρχίας Κωστούρου πλέον πρέπει να πληρωθεί αφού υπερδιπλασιάστηκε.

Η άλλη παράμετρος είναι ότι πολλοί συμπολίτες και δικαιολογημένα από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται γιατί οι επαγγελματίες δεν πληρώνουν για κοινόχρηστους χώρους και τέλη, όπως και κάποιοι λίγοι συνεπείς επαγγελματίες που πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Φυσικά ο Δημήτρης Κωστούρος θα προσπαθήσει να αποφύγει να ανοίξει ένα ακόμα καυτό θέμα πριν από τις εκλογές, όμως όταν κάποιοι συμπολίτες θα βρεθούν σε αδιέξοδο, με ευθύνη και του Δήμου, θα αναγκαστεί να πάρει θέση.

Γι΄αυτό λοιπόν ο Prefadoros ρωτάει, "Τι γίνεται με τους επαγγελματίες που χρωστούν στο Δήμο κ. Δήμαρχε;"

Δεν θέλω να αρχίσω να δημοσιεύω στοιχεία, δεν έχω σκοπό να εκθέσω κανέναν.

Προσπαθώ για μια ακόμη φορά να βοηθήσω να επιλυθεί, με τις μικρότερες απώλειες, ένα ζήτημα που θα ταλαιπωρήσει και το Δήμο και κυρίως τους επαγγελματίες.

Prefadoros