Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι επαγγελματίες στη μέγγενη του Δήμου Ναυπλιέων

Προεκλογικά, των Δημοτικών εκλογών, είχε γίνει θέμα συζήτησης για τα χρέη των επαγγελματιών από τέλη προς το Δήμο και οι υποψήφιοι ήταν πρόθυμοι να βεβαιώσουν τους οφειλέτες ότι δεν θα αλλάξει τίποτα και η ανοχή θα συνεχιστεί.

Όμως από άγνοια του Νόμου για τον Καλλικράτη ή σκόπιμη απόκρυψη δεν έγινε γνωστό ότι ο Νόμος πλέον προβλέπει, εκτός του ελέγχου των δαπανών, και έλεγχο των εσόδων του Δήμου που η αμέλεια είσπραξης οφειλών αποτελεί ποινικό αδίκημα και καταλογίζεται το ποσό της οφειλής στον αιρετό και τον αρμόδιο υπάλληλο.



Εκτός αυτού προβλέπονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για τους οφειλέτες κάτι που σημαίνει, στη δύσκολη περίοδο που περνάμε, ότι κάποιοι επαγγελματίες θα φτάσουν σε αδιέξοδο.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο για τους πρώην Δήμους Ασίνης, Μιδέας και Νέας Τίρυνθας που δεν καταλόγιζαν και δεν εισέπρατταν τους προβλεπόμενους φόρους με αποτέλεσμα οι ασχολούμενοι με τον Τουρισμό να κληθούν να πληρώσουν χρέη που θα τους καταλογιστούν από το 2007.

Το ζήτημα, που έχει αρχίσει να συζητείται τις τελευταίες μέρες, είναι γιατί κάποιοι, έστω ελάχιστοι, να πληρώνουν κανονικά και η πλειοψηφία να κάνει το κορόιδο βασιζόμενη στα λόγια και τις υποσχέσεις των πολιτικών.

Τώρα που έρχεται η ώρα της πληρωμής ξέρουν ποιος φταίει, εκτός βέβαια από τη δική τους αδυναμία να αποδώσουν φόρους που έχουν παρακρατήσει.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για το θέμα που αφορά ιδιαίτερα τους πρώην Δήμους Ασίνης, Μιδέας και Νέας Τίρυνθας.

Επίσης τα άρθρα των Νόμων που ισχύουν για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλομένων από όλους όσους χρωστάνε στο Δήμο.

https://diavgeia.gov.gr/doc/4574%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%92%CE%9B%CE%9E?inline=true