Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η ανικανότητα δεσμεύει το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Τα έχουμε ξαναγράψει, ο μεγάλος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, που με τόσες φανφάρες γιορτάζουμε κάθε χρόνο, τα τρεισήμισι χρόνια που πρόλαβε να κυβερνήσει, από το μηδέν στην κυριολεξία χωρίς λεφτά και υποδομές, κατάφερε να στήσει ένα πρότυπο κράτος.

Μάλιστα ήταν τέτοια η αφραγκία, που ο ίδιος διέθεσε όλη την περιουσία του και το μισθό του στο κράτος.

Ψιλά πολύ ψιλά γράμματα, όμως πάμε στα σημερινά, όπως είπε και ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Κωστούρος, "κάθε εμπόδιο για καλό" αναφερόμενος στο ναυάγιο της εκβάθυνσης του Λιμανιού.

Δηλαδή, δεν προλάβαμε για τον άλφα ή βήτα λόγο να τελειώσουμε ένα έργο μέχρι το τέλος του 2015, που τέλειωσε το παλιό πρόγραμμα, θα το εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.



Ναι, αλλά αυτό σημαίνει δυο πράγματα, πρώτον ανικανότητα να διαχειριστούμε και να ολοκληρώσουμε ένα έργο στο χρόνο που προβλεπόταν και δεύτερον εκατομμύρια Ευρώ χαμένα.

Χάνονται τα εκατομμύρια του ανεκτέλεστου έργου, μόνο στην περίπτωση του Λιμανιού πάνω από δυο εκατομμύρια Ευρώ και δεσμεύονται πόροι από το νέο ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτούσαν νέα έργα.

Καλό!!!

Για σκεφτείτε τι μας στοιχίζει η ανικανότητα των Αρχόντων μας; Αυτό ισχύει και για την Περιφέρεια και το ίδιο το κράτος.

Το Λιμάνι; Μη σας νοιάζει, θα το βάλουμε στο νέο ΕΣΠΑ. Το Μπούρτζι; το ίδιο. Το κτήριο για το Συσσίτιο; Θα μπει σίγουρα.

Η ανικανότητα έχει καταντήσει τρόπος άσκησης της εξουσίας, όπως και το δούλεμα.

Καλά Χριστούγεννα.

Prefadoros