Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Σπατάλη με απευθείας αναθέσεις, αυξήσεις φωτιά στα Δημοτικά Τέλη, για το Συσσίτιο των απόρων θα δώσουμε τίποτα κύριε Δήμαρχε;

Στην εποχή που η φτώχεια καθημερινά χτυπά την πόρτα και σε οικογένειες που μέχρι χθες δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει απτόητος τη σπατάλη με απευθείας αναθέσεις των πόρων του, δηλαδή των χρημάτων των Δημοτών του.

Μάλιστα, είναι εξοργιστικό ότι οι απευθείας αναθέσεις γίνονται σε γραφεία των Αθηνών και πολύτιμα χρηματικά ποσά φεύγουν εκτός της περιοχής μας.

Η τελευταία ανάθεση ποσού 23.308 Ευρώ έγινε από το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε διαφημιστική εταιρεία των Αθηνών.

Η απόφαση της ανάθεσης



Απαραίτητος ο στολισμός, καμιά αντίρρηση, όμως όχι με σπατάλη και με αυτό τον τρόπο.

Την ίδια ώρα ζητείται να αυξηθούν τα Δημοτικά Τέλη κατά 18% για τα σπίτια και κατά 29% μέχρι 38% για τους επαγγελματίες, επειδή υπάρχει έλλειμμα 750.000 Ευρώ και πρέπει να καλυφτεί, αφού τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να είναι ισοσκελισμένα.

Αντί να περιορίσουν τα έξοδα που φτάνουν τα 5.350.000 Ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που οι αμοιβές και έξοδα προσωπικού ανέρχονται στο 17% μόνο των δαπανών 915.155 Ευρώ, επιβάλλουν ένα δυσβάσταχτο χαράτσι για όλους.

Οι αυξήσεις που προτείνονται

Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, ξαναδιαβάστε τα και αναλογιστείτε πως αυτά τα ποσά τα διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή, που ξέρει πολύ καλά που γίνεται η σπατάλη και πως μπορεί να την περιορίσει.

Αλλά, επειδή μέρες που είναι και καλές οι εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους μεγάλους, γι΄αυτούς που δεν έχουν ούτε να φάνε και προστρέχουν στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, τι θα δώσουμε Δήμαρχε;

Καλά τα φώτα, οι γιρλάντες, τα τρεξίματα και τα τραγούδια, όμως κόψτε κάτι και γι΄αυτούς που δεν θα κάνουν χαρούμενα Χριστούγεννα, συμπολίτες και συνάνθρωποι μας είναι...

Prefadoros

Υ.Γ. Επειδή πάει τρίτος χρόνος χωρίς δημόσιο απολογισμό, έχετε σκοπό να τον κάνετε κύριε Κωστούρο; Φαντάζομαι δεν έχετε λόγους να φοβάστε το διάλογο απευθείας με τους Δημότες σας;