Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

"Λεφτά υπάρχουν", "Τσοβόλα δώσ΄τα όλα"


Μετά τα τρία (3) Ζάππεια που μάλλον δεν έπεισαν ούτε τους εμπνευστές τους, πόσο μάλλον το Λαό, μετά την "επανεκκίνηση" που κώλυσε στην εκκίνηση, έρχονται τα 18 μέτρα που θα φέρουν τη σωτηρία και θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και θα μας κρατήσουν και μέσα στο Ευρώ.

Τι είναι αυτά τα 18 μέτρα; ένας αχταρμάς από υποσχέσεις που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν και γιατί είναι τελείως θεωρητικές, και δεν βασίζονται σε κανένα πραγματικό στοιχείο, αλλά και γιατί αποτελούν δεσμεύσεις προς τους εταίρους μας που έχουν την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά και δεν ανατρέπονται χωρίς ανατροπή του ίδιου του Μνημονίου.


Θα μου πείτε, εκλογές έρχονται δίνουν και καμιά υπόσχεση παραπάνω οι πολιτικοί.

Ναι, αλλά είναι, ειδικά αυτές οι εκλογές, πεδίο εφαρμογής της πιο μαύρης υποσχεσιολογίας; δεν υπάρχει ντροπή και σεβασμός στους νέους άνεργους, τους απολυμένους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες; πάλι προσπάθεια κοροϊδίας; πάλι προσπάθεια να ξαναμπούν στο μαντρί τα "πρόβατα"; δεν φτάνει η τρομοκρατία των ψεύτικων διλημμάτων και ο φόβος που σπέρνεται για το αύριο;

Πρέπει να υποστούμε και το βιασμό της νοημοσύνης μας; με τόσο αδιάντροπες υποσχέσεις;

Εδώ έχουν κοπεί προνοιακά επιδόματα ελάχιστων χρημάτων και θα δώσει ο Σαμαράς για δυο χρόνια επίδομα ανεργίας στους ανέργους; τι να πεις;

Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής, ακόμα και τότε που γνώριζε ότι θα χάσει από το ΠΑΣΟΚ, δεν τόλμησε να υποσχεθεί παροχές για να περιορίσει την ήττα του, μίλησε για πάγωμα ακόμα και μείωση μισθών όταν η οικονομία ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο και δεν είχαμε παγιδευτεί στα Μνημόνια.

Είχε ένα καθαρό αστικό κόμμα που δεν συνομιλούσε με τα άκρα, ο ίδιος ο Καραμανλής το έλεγε, και προτίμησε να συντριβεί στις εκλογές παρά να μετακομίσει προς τα δεξιά, να ενσωματώσει νεοφιλελεύθερες συνιστώσες και να εξαγνίσει την ακροδεξιά στο όνομα της παραμονής στο Ευρώ και μπρος στον "κίνδυνο" της Αριστεράς.

Ξέρω, και κρατείστε το, ότι θα είναι τραγωδία για το Λαό και τη χώρα να γίνει Κυβέρνηση η ΝΔ και Πρωθυπουργός ο Σαμαράς και το απεύχομαι.

Όμως, σαν χαρτοπαίχτη, με "εξιτάρει" να δω να "κρημνίζεται" με πάταγο το σάπιο συνονθύλευμα που υπερασπίζεται τα Μνημόνια, και που υποτίθεται πρώτα καταδίκαζε, και κάποιοι να αναγκάζονται να δείξουν τα χαρτιά τους.

Τα σημαδεμένα, γιατί μόνο έτσι μπορούν να κερδίσουν.

Υ.Γ.1 Πριν εφαρμόσει ο Σαμαράς και η ΝΔ τα 18 μέτρα δεν μας λένε πως θα λυθεί το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ που χρωστάει κοντά στα 4 δισ. Ευρώ με άμεσα απαιτητά για Γιατρούς, Φαρμακεία και Φαρμακοβιομηχανίες το 1,5 δισ.;!

Από τα μειωμένα έσοδα των Ταμείων λόγω ανεργίας και μειωμένων επομένως εισφορών; ή μήπως από τα μειωμένα έσοδα του κράτους λόγω της ύφεσης;

Αφήστε τα παραμύθια, μιλήστε καθαρά, οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να βρουν γιατρό και φάρμακα περιμένουν απαντήσεις.

Εκτός αν δεν ξέρετε που έχει φτάσει η κατάσταση εξαιτίας των Μνημονίων που υπογράψατε και δεσμευτήκατε να εφαρμόσετε.

Υ.Γ.2 Κάποια κορόιδα ψάχνουν να βρουν γιατί 18 τα μέτρα και όχι 17 ή 19, μα για να πηγαίνει το μυαλό σας στις 18 του μηνός που θα αρχίσουμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια, μεγάλε Χάρρυ.

Για τους αμφισβητίες, τη δεοντολογία αλλά και γιατί θα χρειαστούν στο μέλλον, τα 18 μέτρα.