Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γιατί δεν πρόκειται να σωθούμε


"Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γιάννης Κουκιάδης, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ

Ο κ. Κουκιάδης άσκησε τα καθήκοντα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από την 29η Ιουλίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που αποτελεί, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, τον μοναδικό μέτοχο του Ταμείου."


Όλα καλά μέχρις εδώ, έχει δικαίωμα ο άνθρωπος να παραιτηθεί, όταν μάλιστα επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Ας έρθουμε όμως στην ουσία, αυτό το Ταμείο δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο με σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με την υπόδειξη των δανειστών μας, ώστε να προχωρήσει άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις.

Μετά από 11 μήνες ακριβώς μπορεί ο παραιτηθείς κ. Κουκιάδης να μας κάνει απολογισμό της θητείας του και πόσο στοίχισε η παραμονή του στην Προεδρία καθώς και το κόστος όλου αυτού του εγχειρήματος;

Φυσικά και δεν θα υπάρξει απάντηση, αν όμως υπήρχε θα ξέραμε τουλάχιστον αν η διοίκηση είναι ανεπαρκής ή η πολιτική βούληση άλλα τελικά ήθελε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πληρώνουμε και αυτή την πρωτοβουλία των πολιτικών μας που βάζει ένα ακόμα σκαλοπάτι στην άβυσσο.