Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πράγματι κάτι άλλαξε στο Δήμο Ναυπλιέων



Ο Prefadoros, για όσους δεν θυμούνται, έθεσε το θέμα του τρόπου λειτουργίας της ΔΕΥΑΝ και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα με ανάρτηση, εδώ, στις 17 Ιουνίου 2012.

Υπήρξε άμεση απάντηση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ.Αρματά που όμως άφησε και πάλι αναπάντητο το ερώτημα της προμήθειας των κλιματιστικών, εδώ και ακολούθησε νέα ανάρτηση του Prefadorou, εδώ.


Την ευθύνη της νέας απάντησης ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος που ξεκαθαρίζει απόλυτα και μας πληροφορεί ότι, μετά από εξέταση στην οποία προχώρησε, πράγματι η διαδικασία προμήθειας δεν ήταν σύννομη και στέλνει την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως αρμόδιου φορέα για τον έλεγχο και καταλογισμό των ευθυνών.

Είναι σαφές ότι ο νέος Δήμαρχος θέλει να σβήσει τις όποιες σκιές "κληρονόμησε" και η υπόθεση των κλιματιστικών ήταν μια απ΄αυτές.

Απορία προκαλεί η στάση του Χρήστου Γραμματικόπουλου, που πρώτος ανέδειξε το θέμα, γιατί μετά την αρχική καταγγελία κατά της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΝ κ. Άννας Μαντά προ ενός και πλέον χρόνου, δεν ξέρουμε αν παρακολούθησε από τότε την υπόθεση, και αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποίησε τη γνώση που είχε.

Επειδή εξ΄αρχής η υπόθεση των κλιματιστικών ήταν πρόκληση, κυρίως για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και τη νοοτροπία των υπευθύνων, και γιατί παρά την αποκάλυψη συνεχίζεται ακόμη και σήμερα η τουλάχιστον περίεργη διαχείριση των πληρωμών της ΔΕΥΑΝ, είναι νομίζω καιρός και πρέπει να τεθεί με σοβαρότητα και νηφαλιότητα ο τρόπος διαχείρισης και λειτουργίας της ΔΕΥΑΝ με συμμετοχή όλων των Δημοτικών Παρατάξεων.

Είναι λυπηρό να διαβάζουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για πληρωμές Δικηγόρων από τις αλληλομηνύσεις τέως Προέδρου και Διευθύντριας της Επιχείρησης και το λογαριασμό να τον πληρώνουμε εμείς, οι Δημότες.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος, μεταξύ των άλλων, ξεκαθάρισε ότι θα γίνει σοβαρός έλεγχος όλου του δικτύου ύδρευσης γιατί οι απώλειες φτάνουν το 50% και έτσι ίσως να μάθουμε αν η φημολογία για τουλάχιστον 1.000 ρολόγια που δεν πληρώνουν νερό ευσταθεί.

Σταματάω εδώ, προς το παρόν, και θα περιμένω τις εξελίξεις.

Φυσικά κάθε ένσταση ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.