Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Να ρωτήσω τη ΔΕΥΑΝ και τον Πρόεδρο της ...


Αγαπητέ κ. Αρματά, ειλικρινά σας εκτιμώ και πιστεύω ότι θα λάβετε σοβαρά υπ΄όψι σας τα ερωτήματα που σας είπα ότι θα θέσω κατά τη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ όπου προσήλθα για να πληρώσω το λογαριασμό μου και σας συνάντησα τυχαία.


Από την αρχή της υποχρέωσης για ανάρτηση των αποφάσεων και πληρωμών στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ΔΕΥΑΝ είναι γεγονός ότι δεν έχει συμμορφωθεί στο Νόμο, όπως και άλλες φορές έχω επισημάνει.

Προϋπόθεση εκτέλεσης μιας πράξης, σύμφωνα με το Νόμο, είναι η προηγούμενη ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σωρεία αποφάσεων εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχουν αναρτηθεί με κίνδυνο, σε πιθανή προσφυγή, να ανατραπούν.

Επίσης και πολύ πιο σημαντικό, η συνεχής πληρωμή, σχεδόν αποκλειστικά, μόνο ΕΝΑΝΤΙ προμηθειών και εργασιών με μικροποσά 1.000, 1.500 και 2.000 Ευρώ με παραστατικά που δεν αναφέρουν ούτε το συνολικό ποσό ούτε και την αιτιολογία.

Δεν αναρτώνται οι αποφάσεις που αφορούν τα ποσά που πληρώνονται.

Δεν γνωρίζω πόσο νόμιμη ή συνηθισμένη πρακτική είναι αυτή, όμως προξενεί εντυπώσεις κάθε άλλο παρά θετικές για την Επιχείρηση με τα τόσα προβλήματα που έχει.

Θα ήθελα και μια απάντηση για το θέμα των κλιματιστικών, λειτουργούν; έχουν αφαιρεθεί; έχει νομιμοποιηθεί η πληρωμή τους; υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη;

Επειδή η διαφάνεια είναι βασική προτεραιότητα του νέου Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, όπως έχει δηλώσει, ελπίζω ότι τα ερωτήματα θα τύχουν της προσοχής σας και ο Prefadoros της απάντησης σας.