Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΜΧ, ένα ρηχό ψήφισμα για ένα βαθύ πρόβλημα

Καλύτερα να μην το έβγαζαν αυτό το ψήφισμα. Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων λέω, πρόχειρο, κακογραμμένο, χωρίς επιχειρήματα, επικεντρώνεται στην οικονομική ζημιά που θα υποστεί η περιοχή και τα βάζει με τους εχθρούς της πόλης.

Απορώ πως ο κ. Ανδριανός, που θήτευσε τόσα χρόνια στο Μαξίμου και γνωρίζει τι μπορεί να επηρεάσει αποφάσεις, συμφώνησε με τόσο ρηχά επιχειρήματα.


Είναι δυνατόν να λέμε "ουσιαστικά πέφτει ταφόπλακα σε μια στρατιωτική μονάδα που κρατάει ζωντανή μια ολόκληρη περιοχή, οδηγώντας την αναγκαστικά σε βέβαιο μαρασμό. Στην είδηση και μόνο της πιθανότητας να πάψει να λειτουργεί το στρατόπεδο, το ήδη βεβαρημένο ψυχολογικά κλίμα έγινε ακόμα βαρύτερο κι αυτό που νοιώθει ο κόσμος είναι μόνο αγανάκτηση και απογοήτευση" και "πλήττει βάναυσα την κοινωνική συνοχή της πόλης και της περιοχής, μειώνει δραστικά τα πενιχρά εισοδήματα των κατοίκων και οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και υποβάθμιση μια ολόκληρη περιοχή, που βιώνει σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις της ύφεσης" και πιστεύουμε ότι θα συγκινηθεί κανένας; και γιατί άλλωστε; επειδή αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα ή γιατί επλήγη η κοινωνική συνοχή!!!

Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές, εδώ δεν υπολογίζουν να κόψουν ένα τριαντάρι από σύνταξη 230 Ευρώ, δεν διστάζουν να κόψουν επιδόματα από τους υπερασπιστές της ακεραιότητας της χώρας, αδιαφορούν για τα φάρμακα καρκινοπαθών και σεις αγαπητοί Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου θα τους συγκινήσετε γιατί θα κοπεί η δουλειά από τα γυράδικα και τα καφέ της πόλης;

Και μόνο η λέξη εξαίρεση για το ΚΕΜΧ που αναφέρετε, και ζητάτε, καθώς και "Την κρίση δεν θα την πληρώσει ο λαός του Ναυπλίου" μπορούν να τα επικαλεστούν σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας και επομένως απορρίπτονται από την αρχή από αυτούς που έχουν την ευθύνη της απόφασης, καταλαβαίνετε νομίζω.

Αφήνω στην άκρη τα ηρωικά για τις αντιδράσεις, χορτάσαμε μέχρι τώρα, και έρχομαι στην ουσία.

Τι θα γίνει αν η απόφαση τελικά είναι να κλείσει και κλείσει το ΚΕΜΧ; πως μπορούμε να ωφεληθούμε;

Γιατί η κατάλληλη αξιοποίηση μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη "επένδυση" για τους ανησυχούντες Δημοτικούς Συμβούλους, αρκεί βέβαια να υπάρχουν προτάσεις και διάθεση για αγώνα, εκεί χρειάζεται, μπορούν και θέλουν να αξιοποιηθεί ο χώρος με παραχώρηση ή σε συνεργασία με το Δήμο;

(Το άλλο δεν το ακούσαμε.)

Τα υπόλοιπα είναι ντουφεκιές στον αέρα, γιατί μην μου πείτε ότι πείθουμε κανέναν όταν κάνουμε έναν αχταρμά με θέματα της περιοχής μας, προσθέτουμε και ανακρίβειες και τα χρεώνουμε στους "κακούς εχθρούς του Ναυπλίου" που επιβουλεύονται την ευημερία της πόλης μας από φθόνο, ίσως γιατί στραβοκοιμήθηκαν ένα βράδυ στ΄Ανάπλι ή δεν τους "έκατσε" η γκόμενα στο νεανικό τους πέρασμα από δω.

Να πρόχειρα, τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων μην μου πείτε ότι δάκρυσε κανένας που έφυγε, μια χαρά την έχουν βρει στο Άργος και στον φιλόξενο Καμπόσο, ή το τρένο; δεν πήρατε χαμπάρι ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάλεσε, στην ουσία, τους Δημάρχους να συζητήσουν την επαναλειτουργία της γραμμής; πήγε κανένας;

Μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας, κυρίως ας μη μοιάσουμε στους αιώνιους "Μπαοκτζήδες", γεια σας καρντάσια, που εν χορώ και σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν την αποστροφή τους στο αόρατο κράτος των Αθηνών που αποφασίζει πάντα εις βάρος τους με το σύνθημα, "Γαμιέται ο ΠΑΟ και η Αθήνα", με το συμπάθιο.

Όλο το ψήφισμα θα το βρείτε, εδώ.