Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Άμεση απάντηση από τον Τάσσο Χειβιδόπουλο και αναβολή του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με ικανοποίηση έλαβα και δημοσιεύω την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου για το θέμα της (προ)μελέτης νέου Διοικητηρίου που νομίζω απαντά στα ερωτήματα που έθεσα, εδώ.

Μια παρατήρηση μόνο, συνάγεται από τα αναφερόμενα, ότι οι Δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου έχουν συμφωνήσει ή τουλάχιστον κατ΄αρχήν είναι θετικοί.


Από όσα γνωρίζω δεν έχει συζητηθεί το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια πόσο μάλλον δεν υπάρχουν αποφάσεις τους.

Αφού επαναλάβω ότι ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε αυτό που έπρεπε, σε προσεχή μου ανάρτηση θα κάνω πρόταση για την αξιοποίηση του οικοπέδου, αναμένω απάντηση και από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για το θέμα.

Η επιστολή-απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη στον Prefadoro:

"Αγαπητέ "πρεφαδόρε"

Ήταν πάντοτε πεποίθησή μου -από τον καιρό μάλιστα που διετέλεσα αντινομάρχης- μέχρι και σήμερα, ότι οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να στεγάζονται σε ένα ενιαίο - σύγχρονο - λειτουργικό διοικητήριο. Και αυτό για τρεις κυρίους λόγους.
Επιγραμματικά:
1ον. Καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
2ον. Καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών.
3ον. Εξοικονόμηση χρημάτων από την ενοικίαση πολλών (ακατάλληλων τις περισσότερες φορές) κτιρίων για την στέγαση των υπηρεσιών.
Τον καιρό της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα αγοράστηκε οικόπεδο 73 στρεμμάτων ενδιάμεσα Άργους - Ναυπλίου με χρηματοδότηση από κοινού των 2 Δήμων και της Νομαρχίας και παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο για ανέγερση κτιρίου. Δυστυχώς όμως λόγω οικονομικών συνθηκών αλλά και αναδιοργάνωσης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο αρχικός σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε και το οικόπεδο παραμένει αδρανές.
Στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκα να γίνει προμελέτη -και όχι μελέτη- για την ανέγερση διοικητηρίου στον χώρο αυτό. Επειδή όμως οι πολιτικές εξελίξεις στην εποχή που διανύουμε είναι ραγδαίες και από την στιγμή που "γράφονταν" τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Π.Σ. μέχρι σήμερα, προέκυψε το θέμα του ενδεχόμενου κλεισίματος του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, αλλά και της μετέπειτα αξιοποίησής του, προφανώς το θέμα 22 της προμελέτης του Διοικητηρίου, αναβάλλεται από την σημερινή συνεδρίαση μέχρι νεοτέρας...

Με εκτίμηση
Τάσσος Χειβιδόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας"