Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

"Γιατί τόση αναλγησία κ. Βορίδη;". Επιστολή αναγνώστη

"Αγαπητέ Prefadore,

το 2008 αποφασίσαμε με τη σύζυγο μου, νιόπαντροι εργαζόμενοι και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα, να αγοράσουμε με τραπεζικό δάνειο ένα τριαράκι για να στεγάσουμε τα όνειρα και την προοπτική της ζωής μας.

Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η διαβεβαίωση της τότε Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και του Υπουργού Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη ότι η χώρα μας θα είναι η τελευταία στον κόσμο που θα επηρεαστεί από την κρίση που ερχόταν και ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην κινδυνεύσουμε.


Έτσι λοιπόν και μεις προγραμματίσαμε τις υποχρεώσεις μας, αγοράσαμε το σπίτι μας και ήρθε και το αγγελούδι μας να προστεθεί στην ευτυχία μας.

Μέχρι πέρυσι, που παρόλες τις περικοπές και τις αυξήσεις στα τιμολόγια καταφέρναμε κόβοντας τα "περιττά" να διαβιώνουμε ανεκτά και αξιοπρεπώς.

Όμως, εδώ και δέκα μήνες η γυναίκα μου είναι άνεργη, έκλεισε η επιχείρηση που εργαζόταν, και παρά τις προσπάθειες δυστυχώς δεν βρίσκει τίποτα να κάνει και ο δικός μου μισθός ελαττώθηκε κατά 15% γιατί και η επιχείρηση που εργάζομαι έχει προβλήματα.

Όπως καταλαβαίνετε και παρά την πρόθεσή μας είναι αδύνατο να καταβάλουμε τη μηνιαία δόση στην Τράπεζα για το σπίτι μας, κάτι που κάναμε ανελλιπώς μέχρι πρόσφατα, γιατί τα όποια αποθέματα εξαντλήθηκαν.

Περιμέναμε από την Κυβέρνηση, αφού κάθε τόσο ακούμε από τους πολιτικούς μας για ρυθμίσεις που θα νομοθετηθούν και κάποιο 30% του εισοδήματος να πηγαίνει στο δάνειο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, που και οι Τράπεζες να εισπράττουν και εμείς να επιβιώσουμε χωρίς να χάσουμε τα σπίτια μας.

Αντί αυτού, ακούσαμε τον κ. Βορίδη να υπερθεματίζει για πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας που μέχρι τώρα προστατευόταν.

Τι να πει κανείς; ένα τόσο αναξιόπιστο κράτος, για να ακριβολογώ τόσο αναξιόπιστοι πολιτικοί, έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν τις ζωές συνανθρώπων τους; ιδίως των πιο αδυνάτων και των νεότερων σε ηλικία; από που τελικά αντλούν αυτό το δικαίωμα; μήπως από την ψήφο του λαού; από την εύνοια των ισχυρών; μήπως γιατί οι ίδιοι, και με τον τρόπο του ο καθένας, έχουν λύσει τα δικά τους προβλήματα και σιγά μην ασχοληθούν με τα δικά μας;

Εγώ και η οικογένεια μου γιατί τιμωρούμαι; έκανα πουθενά λάθος; μήπως έκλεψα ή δεν πλήρωσα τους φόρους μου;

Εσείς, οι πολιτικοί που κυβερνάτε εννοώ, που τα κάνατε όλα λάθος, που μας οδηγείτε στην εξαθλίωση και την ατίμωση, δεν πρέπει να τιμωρηθείτε; πέστε μου κ. Βορίδη;

Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές στο διαδίκτυο που μας δίνουν κουράγιο μπας και καταφέρουμε να αντέξουμε:

http://www.kourdistoportocali.com/articles/15190.htm

http://www.antinews.gr/2012/10/20/185170/#more-185170

http://fimotro.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7716.html

Σας ευχαριστώ"

Για την αντιγραφή,

Prefadoros