Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το (τελευταίο) λάθος του Αντώνη Σαμαρά

Όλα πήγαιναν κατ΄ευχήν, αμέριστη συμπαράσταση από ένα ΠΑΣΟΚ που καταρρέει και στριμωγμένο στα σκοινιά, από μια πρώην κραταιά παράταξη που προσπαθεί να διασωθεί στις νέες συνθήκες, που και η ίδια συνέβαλε να δημιουργηθούν, φαινόταν κάπου να έχουν ισορροπήσει όλα.


Όμως αυτή έμφυτη βιασύνη (δεν εξηγείται αλλιώς) του Αντώνη Σαμαρά, τον οδήγησε στη "διαρροή" και την αρθρογραφία που σιωπηρά υιοθέτησε, δηλαδή για είσοδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ανασχηματισμό, μετά την ψήφιση των μέτρων, ή ακόμη και η δημιουργία νέου φίλο-Ευρωπαϊκού κόμματος που θα απορροφήσει προβεβλημένα στελέχη του Πασοκικού χώρου, Χρυσοχοίδης , Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Μανιάτης και άλλοι, ήταν επόμενο να δημιουργήσει αντιδράσεις στον "συνέταιρο" της διακυβέρνησης.

Πιστεύει κανείς ότι ο Βενιζέλος (άλλος με έμφυτη βιασύνη), που "πάλεψε" σθεναρά τον Γιώργο Παπανδρέου θα αφεθεί αμαχητί στις επιδιώξεις του Αντώνη Σαμαρά, όταν μάλιστα από την δική του ανοχή και ψήφο εξαρτάται η επιβίωση του Σαμαρά;

Πρέπει να είναι πολύ αφελής ή να έχει άγνοια του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα όποιος πιστεύει ότι όλα θα γίνουν έτσι όπως τα σχεδίασε ή τα θέλει κάποιος πολιτικός αρχηγός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρομερά αδύναμος εσωκομματικά, έχοντας όμως ακόμα τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του, παραμένοντας φιλόδοξος και εγωιστής, θα παίξει όλα του τα ρέστα σε αυτή την παρτίδα και σίγουρα δεν θα χάσει αμαχητί από κάποιον που φανέρωσε πρόωρα τα χαρτιά του.

Αφού απέσπασε από τον Αντώνη Σαμαρά τα εύσημα για τη στάση του, έρχεται και με μεσοβέζικες υπεκφυγές ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης όλο στον Πρωθυπουργό για το πιθανό ναυάγιο, και αυτό θα το κάνει όλο και περισσότερο καθώς θα οδηγούμαστε σε νέα αδιέξοδα.

Έτσι, από τη μια αποδυναμώνει τον ίδιο το Σαμαρά και από την άλλη "εκθέτει" τους πιθανούς προς ένταξη στους σχεδιασμούς του.

Ποιος θα τολμήσει να προσεγγίσει έναν Πρωθυπουργό που τα έχει κάνει "σκατά"; θα τον φάνε οι φανατικοί της παράταξης.

Από την άλλη η πολιτική επιβίωση κάποιων του ΠΑΣΟΚ, εξαρτάται όχι τόσο από το κόμμα τους αλλά από την επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά.

Αν για κάποιους φαίνονται τώρα "αλαμπουρνέζικα", σε κάνα δυο μήνες θα τα ξαναπούμε.