Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το έχει ο Οκτώβρης, όλα τα δύσκολα πάνω του πέφτουν

Τέτοιος καιρός ήτανε και πέρυσι, Οκτώβρης.

Αγωνία, αναταραχή, ο Γιώργος, ο Παπανδρέου αν το ξεχάσατε, έτρεχε πέρα δώθε, νέα μέτρα αλλά κυρίως η δόση που δεν ερχόταν.

Κούρεμα και νέα μέτρα είχαν αποφασίσει οι δανειστές, πως να τα μπαλώσει ο Γιώργος; είχε απέναντι άκαμπτο και τον Αντώνη, άσε τους δικούς του που απειλούσαν να καταψηφίσουν τα μέτρα και τον ίδιο.


Στη Σύνοδο Κορυφής 24-26 Οκτωβρίου 2011 δέχτηκε τη νέα συμφωνία με μπροστάρη το Βενιζέλο και πριν προλάβει να την αναγγείλει πέσανε όλοι να τον φάνε.

Το ωραίο είναι βέβαια ότι αφού τον φάγανε, ξένοι και ντόπιοι, υπερθεμάτισαν και εφάρμοσαν αυτά για τα οποία υποτίθεται τον έδιωξαν!.

Τελικό ζητούμενο και τότε, η περιβόητη δόση, που όπως και τώρα έχει καθυστερήσει μερικούς μήνες να μας δοθεί κάνοντας να χάνουν τον ύπνο τους, λέμε τώρα, οι κυβερνώντες.

Από τη μια θετικό κλίμα που άλλαξε, γιατί άραγε; και από την άλλη τραγικοί τόνοι ότι αν δεν πάρουμε ολόκληρη τη δόση των 31,5 δις Ευρώ που μέχρι το τέλος του 2012, δηλαδή σε δύο μήνες, πρέπει να έχουν γίνει 46 δις σύμφωνα με τα Μνημόνια, θα χρεοκοπήσουμε και επίσημα και δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε.

Τότε, πέρυσι, με τη θεαματική στροφή, "κωλοτούμπα", Σαμαρά, το σπρώξιμο Καρατζαφέρη και το "σωτείρα" Παπαδήμο το πράγμα τσούλισε, κουτσά στραβά κερδήθηκαν σε δυο γύρους οι εκλογές για να σχηματιστεί η σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση και πορευόμαστε.

Τα συνηθισμένα τρικ μπορεί να είναι ατέλειωτα, πρέπει όμως να έχεις και πρόσωπα που να μπορούν να τα εφαρμόσουν γιατί μπορεί να τρώνε πατσαβούρες από τον κόσμο όταν εμφανίζονται.

Σε ένα πολιτικό προσωπικό που έχει χάσει το σεβασμό και την αξιοπιστία του στην πλειοψηφία των πολιτών πρέπει να βρεθούν καινούργια τρικ για να "χωρέσουν" φθαρμένους πολιτικούς.

Έτσι, με απόλυτη ενίσχυση του Αντώνη Σαμαρά, από εξωτερικό και εσωτερικό, αφού είναι το τελευταίο πολιτικό πρόσωπο του αστικού συστήματος που υπάρχει, ακούγονται ονόματα κυρίως Πασόκων που θα μπουν για να στηρίξουν τη συνέχιση της πολιτικής που θα μεγαλώσει την εξαθλίωση του λαού και θα παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο ότι αξίζει σε αυτό τον τόπο.

Θα κερδηθεί κάποιος χρόνος, θα στηθεί καινούργιο σκηνικό, στην ανάγκη θα πέσουν και λίγα χρήματα με υποσχέσεις για να κρατήσουμε τους νοικοκυραίους μη φύγουν δεξιά και αριστερά και όσο πάει.

Πιστεύει κανείς ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα αυτά; πιστεύει κανείς ότι σύντομα θα αρχίσει η ανάπτυξη; πιστεύει κανείς ότι τώρα που μας έριξαν στο καναβάτσο, ελέω των άθλιων πολιτικών μας, θα μας αφήσουν να ξανασηκωθούμε;

Μακάρι, όμως τα ίδια ακούγαμε και πέρυσι, στο τέλος Οκτωβρίου του 2011.