Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η προσεκτική σύγκριση που γέννησε υποψίες . Καταστρατήγηση κανόνων ,παράβαση καθήκοντος, διαπλοκή ίσως και χρηματισμός . Ίσως τι ίσως σίγουρα τα παίρνει!

Έλαβα επιστολή-απάντηση από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, με επικεφαλίδα αυτήν που βλέπετε επάνω, για ανάρτηση του Prefadorou με τίτλο "Τι συμβαίνει Δήμαρχε με τα τσουχτερά πρόστιμα στην Καραθώνα; γιατί μετά τη σεζόν;".

Την παραθέτω όπως έχει και ακολουθεί η δική μου απάντηση:


"Μάλιστα κύριε Περράκη έγιναν έλεγχοι και επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 167000 ευρώ μετά τις βεβαιώσεις-παραβάσεις –μηνύσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Για την ιστορία σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών στο πλαίσιο συναρμοδιότητας και κατόπιν συμφωνίας λόγω έλλειψης δυναμικού, με την οποία τους ελέγχους στον αιγιαλό της Καραθώνας θα διενεργούσε η ΕΛ.ΑΣ και τους ελέγχους κοινοχρήστων και παραεμπορίου η ΔΑΝ.
Όσον αφορά την οικονομική υπηρεσία του Δήμου είχε τηρήσει όλες τις διαδικασίες βεβαίωσης των παραπάνω τελών για την χρήση του Αιγιαλού έτους 2012 όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Είναι αλήθεια επίσης ότι για πρώτη φορά εφαρμόζονται όλα αυτά . Εφαρμόζονται και μέσα από τη διαδικασία του συστήματος διαύγεια το οποίο δεν υπήρχε στο παρελθόν.
Είναι επίσης αλήθεια ότι η ίδια διαδικασία γίνεται και με τα καταστήματα εστίασης.
Όπως επίσης λόγω του ότι όλοι αυτοί οι καταστηματάρχες είναι συμπολίτες μας (το αναφέρετε άλλωστε και εσείς) πριν φτάσουμε στην εφαρμογή κυρώσεων πάντα δίνουμε χρονικές παρατάσεις τακτοποίησης που σε καμμία περίπτωση δεν συνιστούν όπως μπορείτε να καταλάβετε από το αποτέλεσμα αδυναμία ή έλλειψη βούλησης τήρησης κανονισμών και νόμων
Κάποια άλλη στιγμή (ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός) ίσως να απαντήσω στη σωρεία υποννοουμένων (τέτοια περιμένω και τώρα) που μπορεί να περιέχει μία ερώτηση ,μια ανάρτηση ,μια απάντηση ή και ένας σχολιασμός απάντησης.

Μετά τιμής

Δ. Κωστούρος"

Ο Prefadoros απαντάει:

Αξιότιμε κ. Δ. Κωστούρο Δήμαρχε Ναυπλιέων,

κατ΄αρχήν, όταν αποφασίζετε να απαντήσετε στον Prefadoro, στον Περράκη ή σε οποιονδήποτε πολίτη του Δήμου Ναυπλιέων θα πρέπει να είστε και προσεκτικός και νηφάλιος, να μην προσβάλλετε και να μην προκαλείτε ακόμη και αν έχετε να αντιμετωπίσετε αιχμές και κριτική για ψευδείς ή αληθείς πράξεις.

Εκπροσωπείτε τον θεσμό έστω και αν υπογράφετε απλά με το όνομά σας.

Να αναφερθώ στον τίτλο της απάντησής σας που κατά τη γνώμη μου δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε μετά την εκλογή σας.

Λέξεις και έννοιες "...διαπλοκή ίσως και χρηματισμός . Ίσως τι ίσως σίγουρα τα παίρνει!", που σας βασανίζουν και έχουν φυσικά την αιτία τους, και τις οποίες δεν ανέφερα εγώ, ούτε υπονόησα, αλλά Σύμβουλοι της Παράταξής σας και εκλέκτορες είναι νομίζω ενδεικτικές.

Διαπλοκή και (έμμεσος) χρηματισμός, πάντως οικονομικό όφελος, είναι οι καταγγελίες που έγιναν από Συμβούλους της Παράταξής σας, μετά την εκλογή σας, και για τις οποίες δεν τοποθετηθήκατε κ. Δήμαρχε.

Να πάμε όμως στην ουσία της απάντησης, που φυσικά δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν απαντάτε και τα οποία επαναφέρω γιατί παραμένουν, εδώ.

Στην απάντησή σας παρουσιάζετε το σύνολο των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε επαγγελματίες της πόλης (το είχαμε συζητήσει και μαζί προ καιρού), μόνο που εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στην Καραθώνα που, από τα πρόστιμα φαίνεται, λειτούργησε φέτος "παράνομα" με ή χωρίς εισαγωγικά και με τις όποιες δικαιολογίες.

Ένα παράδοξο να το πω; ενώ οι αποφάσεις με τα πρόστιμα για την Καραθώνα έχουν ημερομηνία υπογραφής 2/10/2012 και αναρτήθηκαν στο Διαύγεια στις 3/10/2010, δηλαδή την επομένη, οι αποφάσεις για τα πρόστιμα στην Παλιά Πόλη έχουν ημερομηνία υπογραφής 7/8/2012 και αναρτήθηκαν στις 5/10/2012, δύο μήνες μετά και μια μέρα μετά την ανάρτηση του Prefadorou! μπορεί από σύμπτωση.

Την σκοπιμότητα δεν αναφέρατε κ. Δήμαρχε στην επιστολή σας.

Κομπάζετε "ότι για πρώτη φορά εφαρμόζονται όλα αυτά", μα η νομιμότητα αγαπητέ Δήμαρχε δεν είναι λάστιχο, ή την εφαρμόζεις ή όχι, ούτε έχει προαπαιτούμενα.

Κάποιες φορές, όπως και οι προκάτοχοί σας άλλωστε, "αναγκάζεστε" να κάνετε εκπτώσεις και για διάφορους λόγους, αυτό είναι γνωστό και "συνηθισμένο".

Βέβαια, αν αυτό από εξαίρεση έγινε κανόνας κατά τα χρόνια της Δημοτικής σας θητείας, εσείς το γνωρίζετε, εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κατά το παρελθόν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες και προς την πλευρά να μπει τάξη στους κοινόχρηστους χώρους και στην είσπραξη οφειλομένων με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και αποτυχίες.

Άλλωστε ο Prefadoros σε σειρά αναρτήσεων έχει αναφερθεί στο θέμα, με ευθείες βολές στον προηγούμενο Δήμαρχο για την αδιαφορία του.

Κλείνοντας, σεβόμενος το χρόνο σας, έχω να επισημάνω ότι είστε Δήμαρχος που βασική του υποχρέωση είναι να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να ασκεί έλεγχο και να διαφυλάττει τα συμφέροντα του Δήμου.

Επειδή δεν υπάρχουν υπονοούμενα στην πρώτη ανάρτησή μου, εδώ, σε αντίθεση με τη δική σας απάντηση, δεν σας τα επιστρέφω (και ας τα περιμένετε).

Ότι θέλω να πω ή ακόμη και να εννοήσω το λέω και το γράφω ευθέως και όσο κατανοητά γίνεται.

Αναγνωρίζω τη σύγχυση από την πίεση των γεγονότων αλλά αυτός δεν είναι λόγος να χάνουμε την ψυχραιμία και τον πολιτισμό μας (ισχύει για όλους).

Μετά τιμής

Prefadoros

Υ.Γ.1 Πέρα από το τι γίνεται στον αιγιαλό της Καραθώνας, το θέμα των σκουπιδιών συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Με την ευκαιρία, έχω λάβει πρόσφατη απάντηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οποία θα ενημερώσω το Δήμαρχο. Σημασία έχει να φύγουν μια ώρα αρχύτερα.

Υ.Γ.2 Ελπίζω να μην θεωρηθώ υπεύθυνος από τους φίλους επαγγελματίες γιατί αναφέρθηκα στο θέμα όπως έγινε στο παρελθόν και να μην στοχοποιηθώ εντός ή εκτός Δημαρχείου.