Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τα τρία πρώτα ακίνητα στο Ναύπλιο

Σιγά που θα ίδρωνε τ΄αυτί τους από ψηφίσματα και διαμαρτυρίες, πανό στο ρολόι και καταλήψεις.

Και την προηγούμενη φορά πρώτος ο Prefadoros έγραψε για όλα τα ακίνητα που πρόκειται να βγουν στο σφυρί, σταμάτησα να γράφω και να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις από τη στιγμή που επικεφαλής του "αγώνα" μπήκαν οι κυβερνητικοί και οι εδώ εκπρόσωποί τους, που είναι υπεύθυνοι και στηρίζουν τις Μνημονιακές επιλογές ξεπουλήματος της περιουσίας μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν πα να βρίζετε όσο θέλετε τον Prefadoro, πάλι πρώτος σας ενημερώνει ότι τα τρία πρώτα ακίνητα, τα δύο οικόπεδα στην οδό Νέας Κίου, Σπάρτης, Μεθώνης και Κώνστα και το κτήριο στο Μεγάλο Δρόμο, που θα καταλαμβάναμε εμείς οι επαναστάτες, πήραν κανονικά το δρόμο για πώληση.


Έφυγαν πλέον από την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, σαν περιουσιακά στοιχεία και προβάλλουν στον "Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Ακινήτων" στην ιστοσελίδα www.e-publicrealestate.gr παίρνοντας μάλιστα και κωδικό διαγωνισμού.

Μάλλον "τετέλεσται" η υπόθεση.

Να σας ενημερώσω αν ενδιαφέρεστε να τα αγοράσετε ότι μπορείτε να τα πάρετε και με δόσεις, επίσης δεν θα πληρώσετε φόρο και έξοδα μεταβίβασης.

Δεν έχω να προσθέσω άλλο τίποτα, άλλωστε μάλλον περιττό θα ήταν, ότι είχα να πω για το θέμα το έχω εξαντλήσει με σειρά αναρτήσεων που δυστυχώς για κάποιους έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα.

Περιμένω να δω από τώρα και πέρα, όλους αυτούς που με τις μεγαλοστομίες τους μας υπόσχονταν αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα πως θα αντιδράσουν.

Δείτε αναλυτικά τα Νομικά και Τεχνικά Στοιχεία για τα τρία ακίνητα, όπως αναφέρονται αναλυτικά στη σελίδα της "Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας" του ΤΑΙΠΕΔ που βαίνουν προς πώληση.

1ον Το οικόπεδο 8.712,92 τ.μ. στη Σπάρτης

2ον Το οικόπεδο 3.342,00 τ.μ. στη Νέας Κίου

3ον Οικόπεδο με τριώροφο κτίριο στο Ναυπλιο, Βασ. Κωνσταντίνου 6

Επίσης να σας πληροφορήσω, όλους εσάς που πληρώνετε φόρους και χαράτσια, ότι το ΤΑΙΠΕΔ και οι αγοραπωλησίες του δεν πληρώνουν δραχμή τσακιστή.

Ερώτηση. Ο αγοραστής υπόκειται σε φόρο μεταβίβασης ακινήτων, ή υπάρχει κάποια ευεργετική διάταξη για το ΤΑΙΠΕΔ;
Απάντηση. Η πώληση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ εμπίπτει στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3986/2011, όπως ισχύει, και ιδίως του άρθρου 2.11 του Νόμου αυτού (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7.1 του Ν. 4038/2012), με το οποίο η πώληση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά, αμοιβή ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, [...] καθώς και δικαιωμάτων συμβολαιογράφων, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών και αμοιβών ή ανταποδοτικών τελών υποθηκοφυλάκων και πάσης φύσης ανταποδοτικών τελών.

Όταν σας λέω κάντε κάνα μπάνιο, ξέρω γιατί το λέω, μπορεί να γλιτώσετε από την παράνοια, τουλάχιστον.

Prefadoros

Υ.Γ. Στη Νάξο λέει ο Δήμαρχος έβαλε στο καράβι επιστροφής αυτούς που πήγαν να μετρήσουν τα ακίνητα για το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο Ναύπλιο, πέρσι που μέτραγαν τα δικά μας ακίνητα, δεν τους ενόχλησε κανείς.