Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

"Οικόπεδα με μια πεντάρα... στου Κωνσταντάρα"

Οι πάνω των πενήντα χρονών φίλοι, θα θυμούνται τη διάσημη ραδιοφωνική διαφήμιση που ακουγόταν και παρότρυνε τον κόσμο, να αγοράσει οικόπεδα με πολλές δόσεις και κατέληγε με τη φράση, "Κανείς δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη".

Εκτός από την παρατήρηση ότι η ζωή κάνει κύκλους, πόσο εξευτελιστικό μπορεί να είναι να βγαίνει στο σφυρί κρατική περιουσία, δηλαδή αυτή που ανήκει σε μας, σε όλους τους πολίτες, για να πληρωθεί το χρέος στους δανειστές-τοκογλύφους και μάλιστα με ευκολίες πληρωμής;

Αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση που ονειρεύονται κάποιοι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί του ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα κάποιας ανάπτυξης που φυσικά ποτέ δεν έρχεται, τουλάχιστον με τέτοια κόλπα που απλά πλουτίζουν τους επιτήδειους;


Χωρίς φόρους μεταβίβασης και άλλα έξοδα, που ο κάθε παππούς πληρώνει για να δώσει στα εγγόνια του το ετοιμόρροπο πατρικό στο χωριό και τα λίγα στρέμματα ελιές που απέμειναν, ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ γιατί ο "επενδυτής" μπορεί να δυσκολεύεται να βρει άμεσα μετρητά.

Βρε δεν υπάρχει καθόλου ντροπή; Για πόσο ηλίθιους μας περνάτε; Άκου ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ.

Ο Prefadoros προτείνει, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Αντιπεριφέρεια Αργολίδας να αγοράσουν τα τρία ακίνητα και να τελειώνουμε.

Λεφτά υπάρχουν, που έλεγε ο Γιώργος και ο Γιάννης, ή μπορεί να βρεθούν, άλλωστε έχουμε αγοράσει και το οικόπεδο στη Δαλαμανάρα για το Πανεπιστήμιο.

Δεν ανοίγω πληγές, είναι ρεαλιστική η πρόταση, ας κάτσουν κάτω να μελετήσουν τις χρήσεις και το τι μπορεί να γίνει στα δύο οικόπεδα και στο κτήριο του Μεγάλου Δρόμου που είναι για άμεση αξιοποίηση μετά τις όποιες μετατροπές και οικοδομικές εργασίες χρειάζονται.

Δικηγόροι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι υπάρχουν πια στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι Υπηρεσίες είναι πλήρεις από επιστήμονες, εθελοντική εργασία χρειάζεται για άμεση πρόταση να μπει στη διαδικασία αγοράς ο Δήμος και η Περιφέρεια ή όχι.

Διαφορετικά προβλέπω αγώνες και "αγώνες" που στην καλύτερη περίπτωση θα καθυστερούν την "αξιοποίηση".

Prefadoros