Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο φοβερός Μανιάτης ξαναχτυπά

Έχω βγάλει το καπέλο εδώ και πολύ καιρό στο συντοπίτη μας Βουλευτή και Υπουργό.

Δεν παίζεται ο άνθρωπος, βρίσκει πάντα τρόπο να αντιστρέφει τα πράγματα με τέτοιο πειστικό τρόπο που σε κάνει να τον πιστεύεις.

Βγάζει ανακοίνωση η ΔΕΗ που λέει ότι ακριβαίνει το ρεύμα κατά 11% στους οικιακούς πελάτες και μειώνεται έως 3,4% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι το αποτέλεσμα είναι ουδέτερο για την ίδια.

Τι κάνει λοιπόν ο παμπόνηρος φίλος μας Γιάννης Μανιάτης;


Βγάζει μια ανακοίνωση που θριαμβολογεί ότι μειώνεται σε 8.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αργολίδας το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ δεν λέει κουβέντα για την παράλληλη και μεγαλύτερη αύξηση στο οικιακό τιμολόγιο.

Την έχει διατυπώσει έτσι ώστε να φαίνεται ότι η ανακοίνωση αφορά τους μικρομεσαίους λόγω ενδιαφέροντος του Υπουργού Ενέργειας.

Θέλετε να το δεχτούμε; Πολύ ευχαρίστως, όμως ο Γιάννης Μανιάτης είναι και Βουλευτής Αργολίδας.

Θα βγάλει ανακοίνωση να μας πει και την αύξηση του οικιακού τιμολογίου που πριν λίγους μήνες απέκλειε;

Τότε μάλιστα, θα πω μπράβο στον Υπουργό.

Τώρα τι να πω; Λωτοφάγοι να τρώνε σανό, υπάρχουν;

Prefadoros


Για την ιστορία:

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2013

Γιάννης Μανιάτης: «Έως 3,4% μείωση στο ηλεκτρικό των 8.500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αργολίδας»

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα νέα τιμολόγια της, που θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου 2014, προσφέροντας μειώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε σχετικά:

«Η μείωση του ενεργειακού κόστους αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ. Μετά τη βιομηχανία, η οποία έχει μειωμένα τιμολόγια από τη ΔΕΗ από τον Ιανουάριο 2014, χαμηλότερο τιμολόγιο έως 3,4% θα απολαμβάνουν από τον Ιούλιο 2014 τα γραφεία, καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικρές βιοτεχνίες.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την εφαρμοζόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, αποτελούν σημαντικές κινήσεις για την επανεκίνηση της οικονομίας, από τη ραχοκοκαλία της ελληνικής οικονομίας που αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το νομό Αργολίδας, από τα μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, αναμένεται να επωφεληθούν 8.500 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 4200 στην παροχή υπηρεσιών, οι 2450 στην εμπορία, οι 1600 στην μεταποίηση και οι 500 στον τουρισμό».