Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το καλύτερο οικόπεδο του Ναυπλίου να περάσει στο Δήμο

Επειδή ο χρόνος περνά, δεν ξέρουμε αν δουλεύει για μας ή για τους άλλους, επειδή καλές και αναγκαίες είναι οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες, καλές και οι δράσεις να ενημερώσουμε τους συμπολίτες, αλλά, αλλά επειδή φοβάμαι ότι με όλα αυτά δεν πρόκειται να πετύχουμε και πολλά, επιτρέψτε μου να επαναφέρω την πρόταση περί αγοράς του οικοπέδου μπροστά στον Άγιο Αναστάσιο από το Δήμο.


Κατ΄αρχήν δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουν πρώτα διάφορες διεργασίες και επιτροπές για να γίνει, έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού, το αυτονόητο.

Ο Δήμαρχος να κάνει παράσταση στο ΤΑΙΠΕΔ, να εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραχώρησης προς το Δήμο και από κει και πέρα να βρει και να προτείνει λύσεις ώστε να μη χαθούν τα ακίνητα για το Δήμο.

Να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι τα ακίνητα δεν είναι όλα τα ίδια και για ίδια χρήση, δεν μπορείς να λες ένα γενικό όχι γιατί έτσι δεν πετυχαίνεις τίποτα, αφού μπορεί να βρεις απέναντι και πολίτες που έχουν διαφορετική αντίληψη στα περί ανάπτυξης.

Χρειάζεται λοιπόν σχέδιο και ευελιξία, καλώς γίνονται και μακάρι να συνεχιστούν με μεγαλύτερη συμμετοχή οι κινητοποιήσεις, αυτό είναι το όπλο άλλωστε, καλές και οι επιτροπές, όμως το παιχνίδι παίζεται από το Δήμαρχο.

Δεν μπορεί ένας Δήμαρχος με ανανεωμένη εντολή για πέντε χρόνια να ακολουθεί το τι θα αποφασίσουν οι επιτροπές, όταν και αν συνέλθουν και συμφωνήσουν, για να δράσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Δεν έχω μιλήσει από τις εκλογές και μετά για το Δημήτρη Κωστούρο, θέλω όμως τώρα να του πω ότι αν θέλει να είναι ένας ακόμη Δήμαρχος, είναι το εύκολο.

Μαραθώνιους, εκθέσεις, φεστιβάλ, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, σωλήνες και κολόνες όλοι οι Δήμαρχοι από πάντα έκαναν, σε όλους τους Δήμους και σε όλες τις περιοχές.

Ας κοιτάξει προς τα πίσω ή πριν μπει στο γραφείο του τα κάδρα με τις φωτογραφίες των Δημάρχων του Ναυπλίου, ας κοιτάξει και ας προσέξει πόσοι από αυτούς έχουν μείνει στη μνήμη και στην αξιοσύνη σαν Δήμαρχοι που έκαναν κάποια σημαντικά πράγματα και έμειναν στην ιστορία.

Θα διαπιστώσει ότι πολύ λίγοι, ελάχιστοι το κατάφεραν, οι άλλοι, απλά πέρασαν.

Ας δει τα δέκα χρόνια του προκατόχου του, που είχε συμμετοχή και ο ίδιος, τι άφησε πίσω της αυτή η Δημαρχία;

Υπάρχει λοιπόν προς πώληση στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ το καλύτερο οικόπεδο του Ναυπλίου, στην πιο ιδανική τοποθεσία για το νέο Δημαρχείο, πάνω στο δρόμο της παραλιακής Νέας Κίου, πίσω βρίσκεται ο Άγι΄Αναστάσης και το Γηροκομείο, στο πλάι τα Γυμνάσια, παραδίπλα το Αθλητικό Κέντρο, μπροστά το Λιμάνι και ο χώρος που προβλέπεται να γίνει η Μαρίνα, δυο βήματα με τα πόδια από το Παλιό Ναύπλιο, απεριόριστος χώρος πάρκινγκ.

Πας Δήμαρχε και το διαπραγματεύεσαι, αφού εξαντλήσεις κάθε μέσο για να παραχωρηθεί δωρεάν, Δικηγόρους και Μηχανικούς δόξα το θεό άλλο τίποτα στο Δήμο, τους παίρνεις και γυρίζεις με τα Συμβόλαια στα χέρια.

Λεφτά δεν θέλει το ΤΑΙΠΕΔ; Λεφτά θα του δώσουμε, θα τα βρούμε, αυτό το οικόπεδο δεν θα το ξαναβρούμε.

Και ξέρεις κάτι Δήμαρχε, μέχρι τη λήξη της θητείας σου σε πέντε χρόνια, μπορείς να το έχεις τελειώσει.

Για όσους ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει για ποιο οικόπεδο μιλάμε, παραθέτω φωτογραφίες όπου φαίνονται όλα τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου.

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του Prefadorou για το θέμα:

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τα τρία πρώτα ακίνητα στο Ναύπλιο

"Οικόπεδα με μια πεντάρα... στου Κωνσταντάρα"

Η σχετική σελίδα στο ΤΑΙΠΕΔ, www.e-publicrealestate.gr

Prefadoros