Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντώνη δεν μας τα λες καλά

Είπε πολλά σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, κατανοητό σε τέτοιες καταστάσεις να ανεβάζεις τους τόνους, να λες υπερβολές να θέτεις διλήμματα.

Το πολιτικό μέλλον, το δικό του και της παράταξης που ηγείται κινδυνεύει άμεσα, η προσφυγή στη γνωστή συνταγή απαραίτητη.

Μόνο που δεν κατεβήκαμε σήμερα στη γη και σε τούτο τον όμορφο και βασανισμένο τόπο.


Πέντε χρόνια τώρα η μέγγενη των Μνημονίων μας ισοπέδωσε, ανεργία, μειώσεις συντάξεων, μειώσεις μισθών σε όσους ακόμη δουλεύουν, φόροι, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, κατάρρευση των ταμείων και του συστήματος υγείας, φυγή των παιδιών στο εξωτερικό, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, απαξίωση της περιουσίας των Ελλήνων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, εξαφάνιση ελπίδας και προοπτικής για τους νέους, λουκέτα παντού.

Τρία χρόνια τώρα συμμετέχει ενεργά ο Σαμαράς και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά την υποχρέωση σε παραίτηση του Παπανδρέου, μας μιλά το Φεβρουάριο του 2012 για το κούρεμα που θα μας γλίτωνε 100 δισ. και μας απειλεί ότι δεν θα έχουμε φάρμακα και τρόφιμα στα ράφια αν δεν τον εμπιστευτούμε.

Τον Μάιο και Ιούνιο του 2012 μας υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση και δίνει ελπίδες ότι το τέλος είναι κοντά, λίγη προσπάθεια ακόμη και θα τα καταφέρουμε.

Περνούν άλλα δυόμισι χρόνια από τότε, ψηφίζονται και εφαρμόζονται και άλλα μέτρα, μας παίρνουν και το τελευταίο ψαχνό που έχει μείνει στο κόκαλο, πάντα με την υπόσχεση ότι τελειώνουμε.

Και έρχεται ο Σεπτέμβρης του 2014, ακούμε σε συγχορδία από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ότι έφτασε επιτέλους η ώρα να σκίσουμε τα Μνημόνια, να φύγει η Τρόικα, να βγούμε στις Αγορές, σταθήκαμε πια στα πόδια μας.

Έλα όμως που τα πόδια μας φάνηκαν κοντά για να αντέξουν την αλήθεια! Σε λίγες μέρες κατέρρευσαν όλα, νέες απαιτήσεις και προγράμματα, με άλλα ονόματα, παρακάλια για επιστροφή των δανειστών, πάλι βοήθεια και παρατάσεις του μαρτυρίου.

Και ο Αντώνης να επιμένει:

«Βγάλαμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών»

«Φτύσαμε αίμα για να φύγει η λέξη Grexit (έξοδος από το ευρώ) από το στόμα των ξένων και ο ΣΥΡΙΖΑ την επαναφέρει».

Αχ αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εφιάλτης του Έθνους, αυτοί οι ανθέλληνες που θέλουν τη χώρα στην καταστροφή, πάρτε και άλλο φόβο:

«Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος την 29η Δεκεμβρίου, και πάμε σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο, τότε όλα θα είναι στον αέρα. Ο φόβος θα κυριαρχήσει στη χώρα. Κι αν επικρατήσει ο λαϊκισμός, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταθεί μετά τον Φεβρουάριο. Ιδιαίτερα, αν κάνουν αυτά που λένε. Ή μάλλον, αν επιχειρήσουν να κάνουν έστω κι ένα μέρος από εκείνα που λένε. Κι αν πάλι δεν τα κάνουν καθόλου, τότε οι ίδιοι δεν θα μπορούν να σταθούν. Γιατί, έτσι ή αλλιώς, ο λαός τιμωρεί».

Μα Αντώνη, αν όπως λες πετύχαμε, είναι δυνατόν η χώρα να εξαφανιστεί μόλις φύγεις εσύ; Δηλαδή κανένας άλλος δεν μπορεί να διαχειριστεί το καλό αποτέλεσμα, το δικό σου αποτέλεσμα, το κατάδικο σου αποτέλεσμα;

Δεν θα απαντήσω με το γνωστό περί αναντικατάστατων, θα αναρωτηθώ μόνο, πως πορεύεται η Ιστορία χωρίς τους αναντικατάστατους!

Prefadoros