Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το καυτό τριήμερο της Αθήνας

?????? ?????? ?????????Χιλιάδες αστυνομικοί σε καίρια σημεία, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο σταθμών του μετρό και διακοπή συγκοινωνιών προς το κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή 5-7 Δεκεμβρίου 2014.

Επίσκεψη Νταβούτογλου, απεργία πείνας Ρωμανού, επέτειος δολοφονίας του μικρού Αλέξη, προϋπολογισμός, αδιέξοδο(;) με Τρόικα, αναθεώρηση του Συντάγματος, εκλογές και κυρίως το θέμα της Προεδρικής εκλογής και το νούμερο 180.

Ας ήμαστε ρεαλιστές, από όποια πολιτική, ιδεολογική, συμφεροντολογική πλευρά και αν δούμε το θέμα, η κατάληξη είναι ότι η χώρα σέρνεται και κανείς δεν βλέπει πειστική διέξοδο στα πολλαπλά συσσωρευμένα προβλήματα.

Ένας εξουθενωμένος πλέον λαός, ζαλισμένος, δυσκολεύεται και να παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν γύρω του.

Σαμαράς και Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να σώσουν το πολιτικό τους μέλλον, ανακάτεψαν όλα τα θέματα και τα έριξαν στο τραπέζι πιστεύοντας προφανώς ότι έτσι μπορεί να έχουν τις λιγότερες απώλειες.

Ο θυμός, που έχει φωλιάσει μέσα μας, σαν αποτέλεσμα της τετράχρονης επιβολής στη χώρα και το λαό, ταπεινωτικών υποχωρήσεων και δυσβάστακτων οικονομικά μέτρων, δεν μπορεί παρά αργά ή γρήγορα να εκτονωθεί με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Η λύση είναι οι εκλογές, το ξέρουν όλοι, όμως οι μικροϋπολογισμοί για το προσωπικό συμφέρον, που μπαίνει πάνω από οτιδήποτε άλλο, και ας λένε άλλα, είναι τροχοπέδη ώστε να δώσει ο λαός καθαρή λύση.

Να αποφασίσει τι θέλει και πως θέλει να πορευτεί η χώρα αύριο.

Διαφορετικά, οι αστυνομικοί στους δρόμους όλο και θα αυξάνονται.