Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τόνοι λάσπης, παραπληροφόρησης, εκβιασμού, τρόμου, στα κεφάλια μας

Παρακολουθώ και συμμετέχω ενεργά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου εδώ και σαρανταπέντε χρόνια, τέτοια επίθεση σε κόμμα, που μάλιστα είναι πρώτο στις προτιμήσεις του λαού, δεν θυμάμαι να υπήρξε άλλη φορά.

Ένας αχταρμάς συμφερόντων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ένα πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που για χρόνια μένει ακλόνητο και διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου, από την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς στην ουσία δημοσιοποίησε το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα,  έχουν στήσει μια πραγματική βιομηχανία δυσφήμησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκφοβισμού, ακόμα μεγαλύτερου και από τα πρώτα και δεύτερα Μνημόνια.


Ομοβροντίες από όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ράδια και διαδίκτυο χωρίς ουσιαστικά αντίλογο και έλεγχο όσων γράφουν και λένε, μόνο για δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος φόβου.

"Ο φόβος φέρνει ανατροπές" μας λέει "Το βήμα".

"Γιατί αδειάζουν με λύσσα τα Ελληνικά "χαρτιά" οι ξένοι επενδυτές" εξηγεί το "Έθνος".

"Για πρώτη φορά κλείνει η ψαλίδα" διαπιστώνει το "Θέμα".

"Στον ΣΥΡΙΖΑ ράβουν κουστούμια τάζουν επιστροφή στη δεκαετία του ΄80" και "6 στους 10 Έλληνες λένε "όχι" σε πρόωρες κάλπες" τονίζει ο "Ελεύθερος τύπος".

Από κοντά και η ηγεσία.

Βενιζέλος: "Όλα κρέμονται από μια κλωστή".

Σαμαράς: "Εθνικό χρέος και λύτρωση η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας".

Σοφία Βούλτεψη: "...με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία".

Να και οι φίλοι μας εκπρόσωποι των δανειστών Γιούνγκερ και Μοσκοβισί να βάζουν πλάτη στην καταρρέουσα Συγκυβέρνηση.

Καλά ρε παιδιά, εσείς δεν μας λέτε τόσον καιρό ότι τελειώνουν τα Μνημόνια, ότι φεύγει η Τρόικα και ότι επιτέλους ανασάναμε; Ότι στεκόμαστε στα πόδια μας;

Τότε γιατί μας τρελαίνετε ότι πάμε για χρεωκοπία; Από αλλαγή μιας Κυβέρνησης χρεωκοπούν τα κράτη στις δημοκρατίες;

Στον αγώνα της παραπληροφόρησης και της σύγχυσης και οι δημο(σ)κόποι, ναι αυτοί που απέδειξαν πόσο αξιόπιστοι είναι στις Ευρωεκλογές.

"Μέσα σε δυο μέρες έπεσε στο 3,6% η διαφορά"! Στις άλλες δυο θα είναι στα ίσα και στις άλλες δύο θα απογειωθεί η ΝΔ για την αυτοδυναμία.

Καλά εκείνος ο Τσίπρας το τι ακούει, ούτε ο Ανδρέας το 80, που τουλάχιστον εκείνος είχε και κάνα δυο μεγάλες εφημερίδες να τον στηρίζουν.

Ούτε ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης τέτοιες επιθέσεις, που είχαν και ισχυρά στηρίγματα να δίνουν μάχες και απαντήσεις στα πρωτοσέλιδα, όταν τους έβριζαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ακόμα και τον "Ριζοσπάστη" έχουν απέναντι, "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν όρκους στις "αγορές" με το λαό στη γωνία", γράφει ο Ρίζος, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι όσους δεν είναι ΚΚΕ.

Ότι να γράφουν και να λένε, δεν μπορούν να κρύψουν την αποτυχία τους και τα νέα μέτρα που διαπραγματεύονται μέσω mails με τους δανειστές.

◆ Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα).
◆ Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στον ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
◆ Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
◆ Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
◆ Αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
◆ Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
◆ Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόγευση η αποψινή αποκάλυψη του MEGA για μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 8%.

Τα δίνουν όλα για την εξουσία τους και τα συμφέροντά τους, ποιος δεν το καταλαβαίνει; Θα έρθουν ακόμα χειρότερα μέχρι τις εκλογές και την παράδοση της εξουσίας.

Prefadoros