Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ναυπλιέων


Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 1η Ιουνίου να μην έχει τα μεγάλα θέματα, έχει όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και κυρίως θα δείξει το πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο Συνδυασμό της πλειοψηφίας.


Μετά την εκλογή του νέου Δημάρχου, τα παρατράγουδα του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου και τα "άτυχα" περιστατικά με τα δενδρύλλια κάνναβης και τις εισπράξεις από το πανηγύρι της 25ης Μαρτίου όλοι περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών αλλά και των κομπάρσων του τελευταίου μήνα.

Θα πάνε στο Συμβούλιο οι κ.κ. Δήμας (Πακέτος), Χρόνης, Μπαρού, Αναγνωσταράς; να ένα καλό ερώτημα, και τι στάση θα κρατήσουν;

Θα μπορέσει ο Δημήτρης Κωστούρος να ισορροπήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις και πόσο πραγματικά το θέλει;

Για τα επόμενα δύο χρόνια είναι απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ακόμα και χωρίς πλειοψηφία, ας το καταλάβουν όλοι, τίποτα δεν έχει να χάσει εκτός από τα πιθανά λάθη του.

Θα συνεχίσουν κάποιοι Σύμβουλοι να "παίζουν" παιχνίδια; και ο Αναγνωσταράς;

Από εκλεκτός και αδιαμφισβήτητος πολυνίκης Δήμαρχος γνώρισε για πρώτη φορά συντριπτική ήττα, τέτοια που μάλλον τελειώνει πρόωρα την πολλά υποσχόμενη πολιτική του καριέρα.

Τι θα κάνει από δω και πέρα; θα στηρίξει καθαρά το νέο Δήμαρχο ή θα μπει σε πειρασμούς που θα τον οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα;

Από αύριο, αν όλοι πάνε στο Συμβούλιο, θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

Να μην ξεχάσω το σημαντικότερο θέμα, είναι ο 1ος Τριμηνιαίος Απολογισμός έτους 2012 που δείχνει καθαρά αυτό που λέγαμε για τον προϋπολογισμό του 2012, εδώ, ότι δηλαδή δεν θα εκτελεστεί και περιγράφει την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Ας είναι, τον υπεύθυνο τον ξέρουμε.