Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες...

Είδαμε όλα τα πολιτικά ζόμπι που φέρουν ευθύνη για την κατάντια της χώρας, που ήδη ο λαός έχει καταδικάσει και η Ιστορία στο μέλλον θα δικάσει, σε αγαστή συνεργασία με τα Μέσα παραπληροφόρησης και τους εκπροσώπους των θεσμών της Ευρώπης που εκβίασαν, απείλησαν και έκαναν απαράδεκτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας, να μας τρομοκρατούν πως θα έρθει η καταστροφή μας με ένα ΟΧΙ.

Αυτές τις τελευταίες ώρες, δεν θα ήθελα να σχολιάσω όσους έχουν αντίθετη άποψη, οι οποίοι προφανώς και έχουν τους λόγους τους και φυσικά το δικαίωμα να την εκφράσουν ελεύθερα στην κάλπη.

Θα ήθελα μόνο να σταθώ στους εκπροσώπους των δανειστών, που όλες αυτές τις μέρες μας βομβάρδισαν με κάθε είδους απειλή, και με το καλό κάποιες φορές, πως αν δεν υποταχθούμε και αν δεν ψηφίσουμε ΝΑΙ, δεν έχουμε κανένα μέλλον.

Ποιοι μας το λένε αυτό: Ο Ντάισεμπλουμ, ο Ντράγκι, ο Γιούνγκερ, η Λαγκάρντ και οι άλλοι επικεφαλής των θεσμών.

Μήπως θυμάστε ποιοι ήταν πριν από αυτούς στις ίδιες θέσεις; Ο Όλι Ρεν, ο Τρισέ, ο Μπαρόζο, ο Στρος Καν.

Ναι, αυτοί που μας επέβαλαν τα Μνημόνια που βιώνουμε σήμερα, με εκτελεστές τους εδώ πολιτικούς, αυτοί που καθόρισαν το μέλλον μας, τη φτώχεια μας, την ανεργία, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά μας που φεύγουν στην ξενιτειά, αυτοί που μας επέβαλαν την πιο σκληρή λιτότητα που έχει αντιμετωπίσει ελεύθερο κράτος, αυτοί που σήμερα απολαμβάνουν τη ζωή τους μακρυά από το ρόλο που έπαιξαν.

Μόνο που εμείς είμαστε εδώ, εμείς υποστήκαμε τις συνέπειες, εμείς και τα παιδιά μας φορτωθήκαμε το βαρύ φορτίο, που δεν είναι προσωρινό όπως οι εξουσίες τους, θα είναι ίσως για πάντα, αν δεν πούμε τώρα ΟΧΙ, φτάνει πια.

Υπάρχει και κάτι άλλο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι περιμένουν από μας το τι θα αποφασίσουμε, κάτι που φρόντισαν να μας το κρύψουν τα κανάλια, πολλοί περιμένουν την απάντηση τη δική μας στην απροκάλυπτη επίδειξη δύναμης και αδιαλλαξίας στον αδύναμο, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Λέμε ναι στην Ευρώπη των λαών, των ανθρώπων που με τις αντιθέσεις τους συμβιώνουν και θέλουν να ζήσουν ειρηνικά.

Λέμε όχι στην Ευρώπη των αγορών, της βαρβαρότητας και της Γερμανική επικυριαρχίας.

Τόσο απλό είναι το ερώτημα και δεν χρειαζόμαστε κανένας προσωρινό ηγέτη να μας πει ποιο είναι το καλό μας, να μας επιβάλει το μέλλον μας.

Γιατί το μέλλον μας, στην ουσία δεν τον ενδιαφέρει, ενδιαφέρει εμάς και τα παιδιά μας και αφορά όλους τους ελεύθερους Ευρωπαίους.

Prefadoros