Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Σκέφτομαι τα μούτρα του Σόιμπλε στο plan b του Βαρουφάκη

♥ Prefadore τι λες εσύ για το plan b του Βαρουφάκη;

♣ Κάθε σοβαρό κράτος, όπως έχω ξαναγράψει, πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια για κάθε πτυχή μιας αμφίβολης και δύσκολης διαπραγμάτευσης.

♥ Μα εδώ μιλάμε για υποκλοπή των ΑΦΜ και παράλληλη Τράπεζα.

♣ Κατ΄αρχήν οι ΑΦΜ ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και κακώς τους παραδόθηκαν, τους γνωρίζουν και τους διαχειρίζονται οι δανειστές μας, και πολύ κακώς θεωρείται κλοπή να τους έχει το Υπουργείο Οικονομικών που είναι και αρμόδιο.

Κατά δεύτερον η παράλληλη Τράπεζα μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει για χρεωπιστώσεις του κράτους με εταιρείες και ιδιώτες, πέρα από το κλασσικό Τραπεζικό σύστημα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα εκεί θα καταλήξουν οι συναλλαγές σε όλο τον κόσμο και ας αντιδρούν οι Τράπεζες.

(Ένα παράδειγμα, το πάγιο αίτημα αυτόματου συμψηφισμού επιστροφής ΦΠΑ με διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις.)

♥ Ναι αλλά αυτά είναι προετοιμασίες για επιστροφή στη δραχμή.

♣ Μα αν μας έκοβαν κάθε χρηματοδότηση και μας οδηγούσαν στην έξοδο από το Ευρώ, κάτι δεν έπρεπε να κάνουμε και μεις; Να μην έχουμε στοιχειώδη προετοιμασία, έστω και θεωρητικά;

♥ Σωστό και αυτά καλώς έγιναν, μήπως όμως ήταν στόχος εξ΄αρχής η επιστροφή στη Δραχμή;

♣ Για να τελειώνουμε, πουθενά στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, πουθενά στη θέση για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και στην τελευταία ομιλία του Τσίπρα στο Σύνταγμα δεν υπάρχει και δεν αναφέρθηκε πρόθεση επιστροφής στη Δραχμή, αν κάποιοι το σκέφτονται και θέλουν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερη αυτή η λύση, δικαίωμα τους, αυτό όμως είναι άλλο πράγμα.

♥ Τότε προς τι όλη αυτή η φασαρία τώρα;

♣ Η πιο αφελής εξήγηση είναι ότι τα σαΐνια οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν με καθυστέρηση αυτά που ο ίδιος ο Βαρουφάκης έχει δημοσιοποιήσει τουλάχιστον είκοσι μέρες πριν και που κατά τη γνώμη μου κακώς δημοσιοποίησε, αλλά είπαμε, ευφυής είναι, όχι πολιτικός.

Την πιο πονηρή εξήγηση την αφήνω για σένα...

Prefadoros

Υ.Γ. Το παράδοξο; Αυτοί που μέχρι τώρα κατηγορούσαν ότι πήγαμε χωρίς plan b στη διαπραγμάτευση, τώρα κατηγορούν το plan b ότι δεν τους αρέσει.

Άβυσσος η (συμφεροντολογική) ψυχή του ανθρώπου.