Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αντιδράσεις για τον Ανάβαλο

Δεν περίμενα μέσα σε λίγες ώρες τόσες αντιδράσεις για ερωτήματα που έθεσα για τον Ανάβαλο με τίτλο, Μας "κλέβουν" το νερό του Αναβάλου οι φίλοι μας οι Αρκάδες;.

Ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε αμέσως, εδώ, το μεγαλύτερο Portal της Αρκαδίας με χιλιάδες επισκέψεις έπιασε αμέσως το θέμα, Arcadiaportal όπως και το μεγαλύτερο της Κυνουρίας, Astrosnews.

Εδώ στην Αργολίδα μόνο το Argolida-net έδωσε δημοσιότητα, κανένα άλλο μέσο δεν το θεώρησε αξιόλογο για να το προβάλλει, καθένας έχει τα κριτήρια του.

Εκτός βέβαια από τις επισκέψεις, πρέπει να έκανε ρεκόρ ο Prefadoros, υπάρχουν πολλά σχόλια από τα οποία δημοσιεύω δύο, νομίζω αντιπροσωπευτικά.


"Μήπως θα μπορούσε να μας πει κάποιος πότε και πως τα όρια του νομού Αργολίδος βρέθηκαν εν μια νυκτί λίιιιιγο πιο πέρα προς την Αρκαδία συμπεριλμβάνοντας τα νερά του αναβάλου ;;;
Ξέρετε πως στον αρχικό....αρχικό σχεδιασμό του έργου υπάρχει η πρόβλεψη, ναι για ποιους λόγους αλήθεια, να πάρει η Αρκαδία, η Κυνουρία ειδικότερα , το νερό που της αναλογεί, από την πηγή και γι αυτό άλλως τε από τοοοοοοοοοτε !!! υπάρχει η σχετική έξοδος-βάνα;;;
Και κάτι τελευταίο..... Που και πότε έριξαν ειδικές χρωστικές ουσίες για να δουν σε ποια περιοχή κοντινή σχετικά υπάρχουν οι πηγές και η υπόγεια διέλευση του ποταμού που καταλήγει στον ανάβαλο...!!!
Για να ρωτάμε , να μαθαίνουμε, να σχολιάζουμε ορθώς... Και φυσικά δεν έχουν τίποτα να τους χωρίζει οι Αρκάδες με τους Αργείους !!!"


"Καλησπέρα
Στη Βόρεια Κυνουρία θεωρούμε τα δικαιώματα της περιοχής (έστω και μικρά) στις πηγές του Ανάβαλου δεδομένα. Είναι μάλιστα αίτημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία. Τα δύο έργα (αυτό της Αργολίδας και αυτό της Βόρειας Κυνουρίας) είναι ξεχωριστά, αφού ο Δήμος μας διεκδικεί τα ποσοστά που δικαιούται και όχι ότι απομείνει. Αρα το έργο στη Βόρεια Κυνουρία δεν έχει καμμία σχέση με αυτό της Αργολίδας, ούτε η Βόρεια Κυνουρία θα πάρει ποσοστά που δεν της ανήκουν.
Το θέμα, πάντως, έχει περάσει Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και έχει ψηφιστεί. Τώρα δεν θα συζητηθεί αν θα γίνει δημοπρασία αλλά Έγκριση τροποποίησης επιτροπής διεξαγωγής Διαγωνισμού. Ο Διαγωνισμός έχει αποφασιστεί."


Αν μου επιτρέπεται ένα συμπέρασμα, θέματα που έχουν τέτοιο ενδιαφέρον θα πρέπει να τίθενται συνεχώς, σκεφτείτε μόνο τη σημασία τους και τα χρήματα που ξοδεύονται γι΄αυτά.

Prefadoros