Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί το "κρυφτό"; Ως πότε θα αποφεύγετε τις απαντήσεις;

Η υπόθεση της τουριστικής προβολής, του τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου Ναυπλιέων, εξακολουθεί να εμφανίζει μυστήριο.

Βρίσκουμε το ένα, προκύπτει κάτι άλλο, ελέγχουμε το Δήμαρχο ξάφνου μας προκύπτει ο άμισθος Σύμβουλος κ. Σοροβίγκας που παραιτείται από το Επιμελητήριο Αργολίδας με εκατέρωθεν καταγγελίες που αγγίζουν το Δήμο.

Από ένα μεγαλόπνοο σχέδιο 392.000 Ευρώ, για όλη την Αργολίδα, πέσαμε σε ένα σχέδιο 10.000 Ευρώ για το Ναύπλιο.

Είναι σοβαρός σχεδιασμός αυτός για μια περιοχή που το τουριστικό εισόδημα είναι η κύρια πηγή ευημερίας; Στη δύσκολη συγκυρία που τα λουκέτα ακολουθεί το ένα το άλλο, είναι δυνατόν να περνά ο καιρός και η Δημοτική Αρχή να αδιαφορεί;

Για όποιον αντέχει τα θρίλερ ας παρακολουθήσει την ιστορία.

Είπαμε, εδώ, όλο το στόρι της αποτυχίας του μεγαλόπνοου σχεδιασμού, εκτός του κ. Κωστούρου βασικός κρίκος ο κ. Σοροβίγκας που απαξιεί να απαντήσει.

Υπάρχει η "απόφαση με αρ. 375/2012 του Δημάρχου Ναυπλιέων για την αδυναμία κάλυψης του αντικειμένου με ίδια μέσα λόγω μη στελέχωσης αρμόδιας υπηρεσίας και την αναγκαιότητα ανάθεσης των υπηρεσιών" που προφανώς αναφέρεται στην ανάθεση στο Επιμελητήριο αφού είναι του 2012 και την οποία επικαλείται ο Δήμαρχος για να αναθέσει στις 2-7-2013 έναντι 10.000 Ευρώ στην εταιρεία που θα ανέθετε το Επιμελητήριο.

Με την απόφαση 623 λοιπόν, στις 2-7-2013 ο Δήμαρχος αναθέτει στην Εταιρεία την «Μελέτη Τοπικής Στρατηγικής Τουρισμού Δήμου Ναυπλιέων» και στο έγγραφο αναφέρεται και η τεχνική περιγραφή, εδώ.

Στις 19-9-2013 αναρτάται στο Διαύγεια ως "ορθή επανάληψη" η 623 απόφαση όπου εγκρίνεται η τεχνικά μελέτη και γίνεται η ανάθεση, εδώ.

Στις 26-6-2013 μεταξύ άλλων αποφάσεων αποφασίζεται και η συγκεκριμένη στην Οικονομική Επιτροπή, εδώ.

Εν μέσω του "μπερδέματος" επεμβαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δαμούλος με σαφείς αιχμές κατά του ρόλου του κ. Σοροβίγκα και τα σκάγια παίρνουν και το Δήμο Ναυπλιέων.

Επειδή ζούμε σε μικρό τόπο και ακούγονται πολλά, δεν μπορεί ο κ. Σοροβίγκας να μην μιλάει, χρωστάει απαντήσεις σαν πρώην πλέον αιρετός αλλά ακόμη, έστω και άμισθος, Σύμβουλος του Δημάρχου Ναυπλιέων.

Επειδή δεν είναι μόνο ο Prefadoros που ψάχνει τέτοια ζητήματα και που απασχολούν τους Δημότες, το νέο καλό blog panargolikos θέτει τα δικά του ερωτήματα για το θέμα και υπενθυμίζει γεγονότα.

ΓΙΑΤI ? ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Ευρώ (10.000 €)
http://panargolikos.blogspot.gr/2013/09/10000.html

Απαντήσεις θα δοθούν, δεν μπορείτε να τις αποφύγετε κ. Δήμαρχε, κ. Σύμβουλε.

Prefadoros

Υ.Γ. Στις 11 Ιουνίου έγραφα, "Απάντηση για το ναυάγιο της Τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων".