Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η επιστροφή του Prefadorou

Αυτό ήταν, έκανα κοντά δυο μήνες αποχή από το blog αλλά είναι δύσκολο να το εγκαταλείψεις έτσι, όσο και να αισθάνεσαι ότι τα έχεις γράψει όλα, ότι τα έχεις πει όλα, έρχεται η ζωή και ρίχνει κάτι καινούργιο ή απρόβλεπτο και σε κάνει να μπεις στον πειρασμό.

Όμορφος πειρασμός, προκλητικός, σε τσιγκλάει, όσες αποφάσεις και να έχεις πάρει σε κάνει να τις αναβάλεις ή να τις ανατρέπεις.

Όπως είχα πει, ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με το Facebook, τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλλον απογοητεύτηκα, όχι γιατί δεν περίμενα ότι το Facebook δεν αποτελεί εικόνα της σημερινής κοινωνίας, αλλά ίσως γιατί περίμενα ότι οι αναλογίες συνειδητοποιημένων ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν πως θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Χαίρομαι πραγματικά γιατί γνώρισα ανθρώπους, λίγους μα πραγματικά αξιόλογους, δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα με τη διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας εξακολουθεί να αγνοεί αυτονόητα πράγματα, ακολουθεί χωρίς αμφισβήτηση και κριτική ότι έχει απομείνει από ένα πεθαμένο παρελθόν και ένα σάπιο σύστημα που διατηρείται χάρη και στους ίδιους, με διάθεση προβολής μιας πλαστής προσωπικότητας και απόρριψης κάθε διαφορετικής άποψης με την αυθεντία των χιλιάδων προπονητών της εξέδρας που βλέπουν τα πράγματα όπως έχουν προαποφασίσει να τα δουν.

Φυσικά δεν έχει και καμία σχέση με το blogging, τελείως άλλο πράγμα.

Ας είναι, τα social media ήρθαν και θα μείνουν, χαρακτηρίζουν την εποχή μας και κατά μεγάλο μέρος καθορίζουν και το αύριο.

Στο δικό μας αύριο, το μικρόκοσμο του δικού μας Δήμου Ναυπλιέων, κυριάρχησαν τα πανηγύρια μετά τις θρησκευτικές λιτανείες με την έντονη παρουσία των πολιτικών μας.

Οι εκλογές είναι σε οκτώ μήνες από τώρα και είναι φυσικό οι πρωταγωνιστές να ζητούν τους καλύτερους ρόλους και τα καλύτερα πλάνα για να προβληθούν.

Ο Prefadoros όπως καταλαβαίνετε, έχει καταγράψει το προσκήνιο και κυρίως το παρασκήνιο και θα δημοσιοποιεί σταδιακά ότι έχει ενδιαφέρον.

Μόνο που δεν ξέρω αν θα είμαι συνεπής σε καθημερινό ραντεβού αναρτήσεων, πάντως όποτε γράφω θα το μαθαίνετε.

Να πούμε καλό χειμώνα; Μάλλον είναι πολύ νωρίς, να πούμε καλύτερο αύριο για το Δήμο μας και την Ελλάδα.

Prefadoros