Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η τραγελαφική λειτουργία του Δήμου Ναυπλιέων

Να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, στις 21 Μαΐου 2013 ο Prefadoros αποκαλύπτει τη ρύθμιση του χρέους 63.000 Ευρώ, του "Αργολικού Ήλιου" που έχει την εκμετάλλευση της πλαζ στην Αρβανιτιά, εδώ.

Επισημαίνω μάλιστα τότε, μεταξύ άλλων, "...Δηλαδή δεν φτάνει που δεν έχει πληρώσει τα προηγούμενα, στην ουσία θέλει να δουλέψει όλο το καλοκαίρι "τζάμπα" και να πληρώσει μετά...".

Μετά από λίγες ημέρες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο απαντά στον Prefadoro, δίνει εξηγήσεις για την πληρωμή του χρέους, τις ενέργειες που έχουν γίνει και την παράταση της μίσθωσης μέχρι 20-11-2014, εδώ.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι, ο διακανονισμός του χρέους των 63.000 Ευρώ, προέβλεπαι την άμεση καταβολή 3.000 Ευρώ και τα υπόλοιπα από το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 και μετά.

Αυτό επεσήμανα με την παρατήρησή μου.

Από κει και πέρα δεν ακούγεται τίποτα, μέχρι τα μέσα Ιουλίου όπου ο Δήμαρχος, ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προεργασία, "απαιτεί" από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο "να αναστείλει την απόφαση παραχώρησης" της Αρβανιτιάς στον "Αργολικό Ήλιο" με βασική δικαιολογία την ελλειπή καθαριότητα του χώρου, εδώ.

Τουλάχιστον περίεργη η απόφαση του Δημάρχου, λες και δεν ήξερε την κατάσταση πριν από δύο μήνες που ανανεώθηκε η απόφαση παραχώρησης ή κάτι άλλο υπήρχε που οι Δημότες δεν έμαθαν ποτέ, αφού από τότε δεν ξανακούστηκε, ούτε ανακοινώθηκε κάτι για το θέμα.

Φτάνουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή στις 14 του μηνός, η κ. Άννα Μαντά με χαλαρή διάθεση ανακοινώνει στη σελίδα της στο fb: "Αρβανητιά, η αγαπημένη μας πλαζ. Σήμερα με αίτηση της η εταιρία "Αργολικός ήλιος" πού έχει μισθώσει το ξεν. Ναυπλία Παλλάς, ζήτησε από τη ΔΕΥΑΝ τη διακοπή νερού στη πλαζ διότι έληξε η σύμβαση της. Ετσι από σήμερα το κόστος της υδροδότησης αναλαμβάνει ο Δήμος μας! Επομένως του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε καινούριο διαχειριστή της Αρβανητιάς, ελπίζουμε να είναι και πιο "νοικοκύρης" και να της δώσει ξανά τη χαμένη της αίγλη! Γιατί είναι καταπληκτικός τόπος, μέσα στη πόλη και θα μπορούσε να λειτουργεί απο το πρωί ως το βράδυ, πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες. Οψόμεθα!".

Με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο μαθαίνουμε ότι ο "Αργολικός Ήλιος" παύει να έχει τη διαχείριση της Αρβανιτιάς.

Ο Prefadoros ρωτά, μέσω fb πάντα, την κ. Μαντά αλλά και τον κ. Μαρίνο, Λιμενάρχη και Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πως έχει ακριβώς το θέμα, μιας και εξακολουθεί να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Απαντούν και οι δύο αμέσως, η μεν κ. Μαντά ότι, "Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, ο λογαριασμός τού νερού της Αρβανητιάς? ναι, πληρώθηκε, αν θυμάμαι καλά γύρω στις 2.500,οο ευρώ" και ο κ. Μαρίνος ότι ρώτησε και ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι, "ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ" και περιμένει τον Πρόεδρο κ. Αυγουστόπουλο να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο.

Τους ευχαρίστησα για την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά τους και θα περιμένω τις επίσημες εξηγήσεις του Δήμου.

Έλα όμως που η Κυριακάτικη ενημέρωση φέρνει ένα θέμα που δεν έδωσαν σημασία, πάλι ο Prefadoros το πρόβαλε τότε, εδώ, την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ δύο οικοπέδων στη Σπάρτης και Ν.Κίου εμβαδού 7.200 και 3.500 τ.μ.

Εκείνο το οικόπεδο που λέγαμε να γίνει Κυβερνείο και το άλλο που είχε δεσμευτεί για Συνεδριακό Κέντρο.

Θα περιμένουμε και γι΄αυτά κάποια ενημέρωση.

Όμως, μαζί με τα οικόπεδα αναφέρεται και ένα κτίριο προς πώληση 421 τ.μ. που μάλλον είναι το "ερείπιο" της Αρβανιτιάς.

Έχει αυτό κάποια σχέση με τα προηγούμενα; Δεν μπορώ να ξέρω. Ελπίζω ο Δήμαρχος να ενημερώσει του Δημότες όπως πρέπει και όπως δικαιούνται. Άλλωστε δεν μπορεί να κρύβει και να κρύβεται στα θέματα ουσίας.

Άμεσα να πάρουν θέση οι Παρατάξεις και οι Βουλευτές για το ξεπούλημα της περιουσίας του Ναυπλιώτη.

Τα ερωτήματα πολλά και αυτονόητα, το συμπέρασμα; Στην καλύτερη περίπτωση αδυναμία της Δημοτικής Αρχής.

Prefadoros

Τα προς πώληση ακίνητα.