Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σπάσανε τα κοντέρ, λυθήκανε τα φρένα, όλοι στον αγώνα

Τώρα εσείς περιμένετε, μετά τις μαζώξεις, τα ψηφίσματα, το διευρυμένο, όλοι οι καλοί χωράνε, Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο, ότι κάτι θα γίνει, ότι κάτι θα γλιτώσουμε, ότι τέλος πάντων θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε.

Εγώ έχω άλλη γνώμη και την έχω εκφράσει επανειλημμένα, ακόμα και όταν μερικοί από αυτούς που παριστάνουν τους πρωταγωνιστές σήμερα, κάνανε ηθελημένα ή όχι το κορόιδο και αν το είχανε πάρει χαμπάρι όταν έπρεπε.


Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι ότι εμφανίστηκαν ενωμένες, τουλάχιστον στη διάθεση, όλες οι προοδευτικές, με ή χωρίς εισαγωγικά, δυνάμεις που διαθέτει η περιοχή και υποτίθεται πίεσαν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, αυτούς που στηρίζουν τα μνημόνια και τη δημιουργία-ασυδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, να πάνε κόντρα στις αποφάσεις του.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, αυτή η αντίδραση με το άπλωμα και τις πολλές διαφορετικές προτάσεις για ενέργειες που πρέπει να περιλαμβάνει για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, με βρίσκει αντίθετο γιατί χάνεται ο στόχος, που νομίζω δεν υπάρχει στο ψήφισμα και τις αποφάσεις.

Με ένα γενικό "όχι στο ξεπούλημα" δεν κερδίζεις τίποτα, η Νομιμοποίηση στο ξεπούλημα έχει γίνει από τον Ιούνιο του 2011, τρία ακριβώς χρόνια πριν, επομένως σήμερα να ζητάς να μην ενταχθούν περιοχές προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ με ένα γενικό αφορισμό "όχι στο ξεπούλημα" μάλλον ξεφεύγεις από την ουσία του προβλήματος, που κάθε άλλο παρά μονοσήμαντο είναι.

Ας αφήσουμε την πλάκα ότι τάχα μνημονιακοί εκπρόσωποι που στηρίζουν όλες τις μέχρι τώρα μνημονιακές επιταγές, ξαφνικά θα αγωνιστούν για την ανατροπή τους.

Τα μνημόνια και οι επιταγές τους είναι ένα συγκεκριμένο πακέτο, δεν έχεις δικαίωμα επιλογής, αυτό μ΄αρέσει και αυτό όχι, τα υπόλοιπα είναι για κοροϊδία.

Μόνο ο Δημήτρης Κοδέλας εδώ και δυο χρόνια φωνάζει για το ξεπούλημα και η ταπεινότητά μου, ακόμα και όταν προ έτους είχε ψηφιστεί πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων η σύσταση επιτροπής για την Καραθώνα.

Δεν έγινε τίποτα βέβαια, όπως είχα προβλέψει, δεν πειράζει έτσι κι έτσι πάλι θα τα ακούσω, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα με πιο πολύ φασαρία μόνο.

Το ωραίο είναι ότι πολλοί από αυτούς που σήμερα φωνάζουν, ούτε που ξέρουν ποια ακριβώς ακίνητα έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Λοιπόν, ας τα ξαναπεί ο Prefadoros με πρόταση για το κάθε ακίνητο, τι ακριβώς πρέπει να γίνει και με την υπενθύμιση ότι έχουμε και Δήμαρχο ξέρετε, που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και την ευθύνη να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και αλλαγή των αποφάσεων, "ο Δήμαρχος προασπίζεται τα τοπικά συμφέροντα", σύμφωνα και με το Νόμο, δεν περιμένει από λαϊκές συνελεύσεις να μπουν μπροστά.

-- Το ακίνητο της Βασ. Κωνσταντίνου, να παραχωρηθεί στο Δήμο και να χρησιμοποιηθεί από το ΠΛΙ για τους σκοπούς του.

-- Τα τρία ακίνητα, οικόπεδα 6,9 3,3 και 8 στρεμμάτων, στη νέα πόλη, να μεταβιβαστούν στο Δήμο Ναυπλιέων ώστε εκεί να ανεγερθούν το νέο Δημαρχείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο.

Έπρεπε ήδη να υπάρχουν σχέδια, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, πως δηλαδή σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάζονται για τα Συσσίτια της Ευαγγελίστριας και θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ;

-- Για την Ακροναυπλία και τα 105 στρέμματα στον υδροβιότοπο, νομίζω ότι ήδη ο Δήμαρχος θα έπρεπε με μια παράσταση να είχε καταστήσει σαφές ότι είναι παράνομη η ένταξη και σε περίπτωση επιμονής του ΤΑΙΠΕΔ, να είχε ετοιμαστεί ήδη η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

-- Η Καραθώνα και το Κονδύλι είναι δυο περιπτώσεις δύσκολες, μπορεί να μοιάζουν φιλέτα για ξεπούλημα όμως λόγω έκτασης είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός αν δοθεί για παραθεριστικές κατοικίες, που και πάλι το κόστος είναι τεράστιο.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι, με απαρέγκλιτο όρο την ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή, ελαφρές κατασκευές επεμβάσεις κυρίως αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντα σε συνεργασία και συμφωνία του Δήμου, ώστε να αναδειχτούν ακόμα περισσότερο.

Αυτά είναι τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων, υπήρχε και το στοιχειωμένο ερείπιο της Αρβανιτιάς που περιέργως τελευταία δεν εμφανίζεται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων.

Ακούστηκαν και κάποια ηρωικά από συμπολίτες που θέλησαν να παρομοιάσουν ή να μοιάσει ο αγώνας μας με την Κερατέα και τις Σκουριές.

Εκτός του να υπενθυμίσω ότι εκεί είχαν και έχουν "πόλεμο", άνθρωποι ματώνουν, φυλακίζονται, δικάζονται και είναι απέναντι στην εξουσία, δεν επιζητούν λύσεις μαζί με την εξουσία, γιατί απλά δεν υπάρχουν τέτοιες.

Όχι ότι είναι κακό, αλλά γιατί ένας τέτοιος αγώνας είναι ένας αγώνας πολιτικός που συγκρούονται συμφέροντα της μιας και της άλλης πλευράς.

Όποιος δεν το βλέπει έτσι, λυπάμαι αλλά υποκρίνεται ή έχει άγνοια και των βασικών εννοιών της πολιτικής επιστήμης.

Οι Γάλλοι φίλοι μας όμως της Liberation, δεν έχουν κανένα λόγω να υποκρίνονται και γνωρίζουν καλά την πολιτική επιστήμη.

«H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» «Η Ελλάδα πωλεί ό,τι μπορεί, προκειμένου να ελαφρώσει το χρέος, εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της».

Prefadoros

Τα προς εκποίηση ακίνητα