Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ευτυχώς υπάρχει μαζική αντίδραση για το ξεπούλημα της περιουσίας μας από το ΤΑΙΠΕΔ


Τουλάχιστον φαίνεται ότι ένα μέρος των συμπολιτών μας ευαισθητοποιήθηκε και αντιδρά στο ξεπούλημα τεράστιων εκτάσεων αλλά και ιδιαίτερου κάλους και ιστορίας περιοχών, με διαδικασίες και προοπτική που κανένα όφελος δεν πρόκειται να προσφέρουν στους κατοίκους και στο Δήμο Ναυπλιέων.

Έτσι, την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο θεατράκι του ΟΣΕ, καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση ανεξάρτητοι φορείς και η Δημοτική Παράταξη ΑΥΡΑ τους πολίτες, ώστε να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες στην αντίδραση των προθέσεων για ολοκληρωτικό ξεπούλημα, μέσω ΤΑΙΠΕΔ των φιλέτων της περιοχής μας.


Την Πέμπτη 19 Ιουνίου, με πρόταση της Άλλης Πρότασης, θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων και η όποια απόφαση θα σηματοδοτήσει και τη διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής, αν πραγματικά έχει σκοπό να αγωνιστεί ή απλά θα καταφύγει σε δημιουργία κάποιας Επιτροπής με σκοπό να μεταθέσει ευθύνες, όπως και στην περίπτωση της Καραθώνας.

Επιμένω σε αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για δράση και όχι απλές αναφορές και γενικόλογες αντιθέσεις που τελικά θα οδηγήσουν σε εκφυλισμό του κινήματος που δείχνει ότι συγκροτείται.

Επιτρέψτε μου να κάνω αυτές τις παρατηρήσεις, όχι γιατί όπως με κατηγορούν κάποιοι, παριστάνω τον "ξερόλα", απλά γιατί από τον Ιούνιο του 2011 με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ, είχα αναφερθεί στο ξεπούλημα της Καραθώνας και στη συνέχεια των άλλων ακινήτων, όπως και ο Βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας, μοναδικός από τους πολιτικούς μας.

Οι κυριότερες αναρτήσεις του Prefadorou:

Καραθώνα. Τέλος εποχής. Στην πολιτική προβλέπεις

Μην τρελαίνεστε, δεν θα χάσουμε την Καραθώνα, αφήστε λοιπόν τα ηρωικά και κοιτάξτε τα άλλα ακίνητα που θα χαθούν

Μέσα στην αναμπουμπούλα μεταβίβασαν στο ΤΑΙΠΕΔ και τη "Γλυκειά" (ΚΙΟΥΛ ΤΕΠΕ) χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, πρώτη φορά είναι;

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπάρχει και η παραίτηση. Το γνωρίζετε

Στο Ναύπλιο ξεπουλούν και τον υδροβιότοπο στην αιγιαλίτιδα ζώνη

Η ουσία από δω και πέρα είναι να συγκροτηθεί ένα συμπαγές μέτωπο αγώνα, με πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά χωρίς καπελώματα και ηγεμονισμούς, με πολίτες που ενδιαφέρονται και θέλουν να αγωνιστούν ώστε ο τόπος μας να μην μετατραπεί σε οικόπεδο συμφερόντων με χάρισμα του πλούτου μας, αυτού που ανήκει σε όλους μας, σε λογής κεφαλαιοκράτες.

Και επειδή υπάρχει μια παρανόηση που σκόπιμα καλλιεργείται, αυτό το "ανήκει στο κράτος και όχι στο Δήμο" οπότε το κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό στο Δήμο, είναι τελείως παραπλανητικό και στέκει σαν επιχείρημα μόνο σε αφελείς.

Δηλαδή ο Δήμος Ναυπλιέων και οι Δημότες του, ανήκουν σε άλλη χώρα; Δεν είμαστε πολίτες αυτού του κράτους που μας ανήκει η δημόσια περιουσία και πολύ περισσότερο ότι βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας;

Ευχή η αυριανή συγκέντρωση στο θεατράκι του ΟΣΕ, να γίνει η αρχή ενός μαζικού, διεκδικητικού, τοπικού κινήματος που θα παρεμβαίνει για τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής μας.

Αν κάποιοι προσπαθήσουν να ποδηγετήσουν την όλη εκδήλωση και να την εντάξουν σε μια θεσμική πρωτοβουλία εκπροσώπων επικεφαλής, που στηρίζουν και στηρίχτηκαν από τη Συγκυβέρνηση, που είναι υπεύθυνη για το ξεπούλημα, ας μην το επιχειρήσουν, το κίνημα, και εδώ πλέον, έχει αρκετή πείρα ώστε να μην καπελωθεί.

Καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Prefadoros