Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το μικροσυμφέρον που παράγει ο φόβος

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην εξουσία, όμως πιστεύω ότι θα πει και κανένα όχι σε δανειστές και εξουσιαστές.

Και σίγουρα δεν θα λέει παραμύθια για να παίρνει ψήφους στις εκλογές με λογιστικές αλχημείες και συνεχή "να, κοντεύουμε, φτάνουμε στο τέλος".


Με χρέος 320 δισ. όσο και το 2009, ανάγκη επιπλέον βοήθειας άλλων 10 δισ. Ευρώ που εμείς θα ξαναπληρώσουμε, με τις συντάξεις στην κυριολεξία στον αέρα από την 1-1-2015, με καταπτώσεις εγγυήσεων στα δάνεια, κυνηγητό των καταθέσεων όσων δεν μπορούν να πληρώσουν, με την ανεργία να επιμένει και με 1,7 εκατομμύριο συμπολιτών μας χωρίς ασφάλιση, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε αν δεν αλλάξει η πολιτική, που πρώτα μας έφερε εδώ και που συνεχίζεται από τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Όλα αυτά δεν φαίνεται να συγκινούν ιδιαίτερα ούτε τους Συγκυβερνήτες ούτε και μια πολύ μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Οι Συγκυβερνώντες, αφού και με την πάντα πρόθυμη βοήθεια των ΜΜΕ, ξεπέρασαν με διάφορες αλχημείες το σχετικό μαύρισμα που έφαγαν στις Ευρωεκλογές, έβαλαν πλώρη στο να παρουσιάσουν νέα κόλπα για να παρατείνουν την εξουσία τους.

Αρχίσανε λοιπόν, ανασχηματισμοί, εκλογικοί Νόμοι, εκλογή Προέδρου, διάλυση και ανασύνθεση κομμάτων, λες και αυτά έφταιγαν για το χάλι μας.

Το πρόβλημα της χώρας ήταν και είναι αν θα βρίσκεται ο Λοβέρδος στην Κυβέρνηση.

Και καλά αυτοί, τη δουλειά τους κάνουν, εσείς βρε συμπολίτες, τι περιμένετε από αυτούς; Να σας πετάξουν κάνα ψίχουλο, να σας κάνουν καμιά εξυπηρέτηση; Νομίζετε ότι τελικά θα γλιτώσετε; Όσο ο καθένας κοιτάζει το μικροσυμφέρον του και δεν συμμετέχει σε λύσεις για όλους, για συνολική αλλαγή πολιτικής και προσώπων, τότε ο Σόιμπλε και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι φίλοι μας, που όπως αποκαλύφθηκε και επίσημα, εκτός από την επιβολή της οικονομικής εξαθλίωσης, μας επιβάλλουν και το ποιος θα μας κυβερνά, θα συνεχίζουν απτόητοι να μας λιώνουν με τη μπότα τους.

Αυτή είναι η αλήθεια και όλοι πια την γνωρίζουν, γιατί κάποιοι εξακολουθούν να τους στηρίζουν το είπαμε, γιατί ψάχνουν δικαιολογίες του τύπου "ούτε αυτοί έχουν λύσεις" και άλλες τέτοιες σοφιστείες, είναι πολύ απλά για να στηρίξουν το φόβο που τους έχει επιβληθεί, χρόνια τώρα και από γεννησιμιού του καθένα μας, του φόβου να απελευθερωθούν και να δοκιμάσουν άλλες λύσεις που μπορεί και να είναι καλύτερες από τις άλλες.

Ποιος τολμά να αμφισβητήσει την αυθεντία της μοναδικής κυρίαρχης λύσης, σε όλα τα επίπεδα, πολιτικής, οικονομίας, κοινωνίας;

Οι περισσότεροι ούτε καν το σκέφτονται.

Δεν βαρεθήκατε τέσσερα χρόνια τώρα τέτοια πρωτοσέλιδα; Μετά μιλάμε όλοι για αξιοπρέπεια.

Prefadoros