Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Επιστολή του Prefadorou προς τον κ. Γιάννη Ανδριανό, Βουλευτή Αργολίδας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

το έχω ξαναγράψει, πως σας θεωρώ έναν από τους πλέον σοβαρούς και αξιοπρεπείς πολιτικούς που έχουν περάσει από την Αργολίδα, της εκάστοτε τουλάχιστον κυβερνητικής παράταξης.

Για δύο λόγους, δεν μπερδεύετε το θέατρο με την πολιτική και δεν εκμεταλλεύεστε την ανάγκη και τα όνειρα των νέων παιδιών, χρησιμοποιώντας τα κάθε είδους πεντάμηνα και δίμηνα για να τα μετατρέψετε σε ψήφους, αυτό γνωρίζω εγώ.

Αυτά βέβαια δεν με κάνουν να ξεχνώ ότι έχετε ψηφίσει τα περισσότερα από τα νομοθετήματα των Μνημονίων που μας έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση.


Επειδή θα προξενήσω πάλι παρανοήσεις και συγχύσεις, ξεκαθαρίζω ότι ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις, πιστεύω ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε πρόσωπα της εξουσίας να λειτουργούν για το κοινό καλό, όσο κατέχουν την εξουσία τους.

(Υπενθυμίζω στους παλιούς αναγνώστες μου ότι το ίδιο έκανα και όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Κωστούρος, τον Απρίλη του 2012.)

Πίνοντας τον καφέ μου την Κυριακή το μεσημέρι κάτω από τον πλάτανο, στην πλατεία Συντάγματος, αγαπητέ Υπουργέ, σήκωσα το κεφάλι, όπως και πολλοί άλλοι, κυρίως ξένοι που περνούσαν, προς το ερείπιο για το οποίο έχω γράψει και παλιότερα και το οποίο βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια.

Το κτήριο αυτό, αν δεν κάνω λάθος, ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και είναι πραγματική ειρωνεία να "χάσκει" δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου και να "σκιάζεται" από τον ιστορικό πλάτανο, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.

Ένα σύμπλεγμα σάπιας ξυλείας και σκουριασμένου σίδερου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, εκεί που καθημερινά περνούν χιλιάδες επισκέπτες, εκεί που συμπολίτες και ξένοι απολαμβάνουν την ηρεμία του τοπίου, εκεί που παίζουν εκατοντάδες παιδάκια.

Κύριε Ανδριανέ, προσωπικά δεν περιμένω καμία ενέργεια και πίεση από τη Δημοτική Αρχή ώστε το συγκεκριμένο κτήριο να αποκατασταθεί σύντομα, υπάρχουν άλλωστε και πολλά άλλα στην πόλη που δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να δρομολογήσει ώστε να αξιοποιηθούν.

Πιστεύω ότι η παρουσία σας στο συγκεκριμένο Υπουργείο μπορεί να δώσει λύση, όχι σαν ρουσφέτι στον τόπο σας, σαν υποχρέωση στην κληρονομιά του τόπου σας.

Η εντοιχισμένη πλάκα στη είσοδο του κτηρίου γράφει ημερομηνία 1878.

Με την ελπίδα να υπάρξει το πρέπον ενδιαφέρον,

εν αναμονή των ενεργειών σας,

σας χαιρετώ,

με τιμή,

Prefadoros

Επιτρέψτε μου και μια υπενθύμιση για τα Ενετικά Τείχη της Αμαλίας, μήπως μπορούμε να σώσουμε κάτι, τώρα που όπως φαίνεται ο εργολάβος...

Prefadoros