Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

"Συνάντηση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ με το Δήμαρχο Ναυπλιέων"

Ευγενέστατη η καλλίγραμμη γραμματεύς του Πρόεδρου, "περάστε κ. Δήμαρχε" είπε ανοίγοντας την πόρτα που η ταμπέλα έγραφε Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, "ο κ. Πρόεδρος σας περιμένει".

Γεια σας, χαίρω πολύ και τα λοιπά με τις χειραψίες, την ώρα που η γραμματεύς έκλεινε την πόρτα του γραφείου.

"Τι κάνει το όμορφο Ναύπλιον;", "καλά είναι, ομορφαίνει όλο και περισσότερο, γι΄αυτό φαίνεται το βάλατε στο μάτι και θέλετε να το πουλήσετε σχεδόν ολόκληρο".


"Δεν έχετε δίκιο κ. Δήμαρχε, ίσα ίσα με τις επενδύσεις που θα γίνουν στα ακίνητα που θα πουλήσουμε, όλοι οι κάτοικοι θα έχουν όφελος και όλη η περιοχή θα αναβαθμιστεί".

"Ναι, μα εδώ έχετε εντάξει και περιοχές που προστατεύονται, αρχαιολογικές και υδροβιότοπους που προστατεύονται από τη Νομοθεσία".

"Κοιτάξτε κ. Δήμαρχε, εμείς εδώ δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε πολιτική, εδώ είμαστε, μας έχουν αναθέσει, με κάθε τρόπο να αξιοποιήσουμε ότι ακίνητο υπάρχει στην κατοχή του κράτους, οι περιορισμοί και οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής δεν μας αφορούν, άλλωστε οι Νόμοι αλλάζουν όταν πρόκειται για τη σωτηρία της πατρίδος".

"Δηλαδή μου λέτε ότι εσάς δεν σας ενδιαφέρει τι ακριβώς είναι το ακίνητο, ούτε η ιστορική ή άλλη αξία του πέραν του οικονομικού οφέλους που μπορεί να προκύψει".

"Ακριβώς κ. Δήμαρχε, δουλειά μας είναι να παρουσιάσουμε στους δανειστές ένα φάκελο που να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα ακίνητα και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως του Ναυπλίου, ο ρόλος μας σταματά εκεί, αν θέλετε κάτι να αλλάξει, απευθυνθείτε στους πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής σας, που όπως γνωρίζω, εκτός του ενδιαφέροντος του ίδιου του Πρωθυπουργού, είναι και επίλεκτα στελέχη και Υπουργοί της Κυβέρνησης".

"Επομένως δεν έχετε πρόθεση ούτε καν να συζητήσετε ακόμα και προτάσεις του Δήμου Ναυπλιέων για τα εν λόγω ακίνητα".

"Σας εξήγησα, μόνο αν αλλάξει η πολιτική απόφαση μπορούμε να κάνουμε κάτι, πάντως να είστε προετοιμασμένος στις διεκδικήσεις σας".

"Τι ευνοείτε;".

"Ε, όσο να΄ναι δεν είστε και οι καλύτεροι διαχειριστές περιουσίας που σας ανήκει ή σας έχει παραχωρηθεί".

"Αυτά είναι πλέον παρελθόν η επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων έχει ξεκινήσει και θα τα αλλάξει όλα".

"Δικό σας θέμα, καλό ταξίδι κ. Δήμαρχε".

.........

Η συνάντηση που περιγράφεται είναι ασφαλώς φανταστική, πόσα όμως από αυτά που αναφέρονται στο διάλογο είναι φανταστικά;

Prefadoros