Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Συχωράτε με, ο Καραγκούνης και τα άλλα παιδιά φταίνε


Εντάξει ρε, μας έχουν ξεφτιλίσει, όλος ο πλανήτης μας δουλεύει, οι ακαμάτες Έλληνες που ζουν με δανεικά και όλη μέρα χαβαλεδιάζουν πίνοντας φραπέδες, οι τσάμπα μάγκες που μας παραμυθιάζουν με τους "αρχαίους ημών προγόνους", που τάχα είναι απόγονοι όλων όσων καλών έχουν γεννηθεί σε αυτό το μικρό πλανήτη του απέραντου σύμπαντος.


Επάνω λοιπόν που πάνε να το πιστέψουν, να κραυγάσουν ότι δικαιώνονται στις απόψεις τους, εκεί που μας έχουν ισοπεδώσει, έρχεται κάποιος, κάποιοι απίθανοι τύποι, που τους χαλάνε τη μόστρα.

Καραγκούνης λέει ο αυθεντικός και φυσιογνωμία που ο Φρόιντ θα ήθελε να αναλύσει ως προσωπικότητα, εκείνο το παλικάρι που μιλά λίγο ο Παπασταθόπουλος, ο λιγουρευτός μαλιάς Σαμαράς, τα άλλα παιδιά που κάθε τόσο συγκροτούν την Εθνική, αυτή που κάθε φορά τρελαίνει τους ειδικούς και κουρελιάζει προγνωστικά, συστήματα, θεωρίες.

Σάμπως ξέρουν περισσότερη μπάλα από τους άλλους; Μήπως είναι τα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που τρέχουν ξοπίσω τους πολυεθνικές και μοντέλες; Όχι ρε, παιδιά της διπλανής πόρτας είναι, εντάξει μερικοί το ψιλικαβαλάνε το καλάμι, αλλά τι να σου κάνουν τα παιδιά, πολύ θέλει ο άνθρωπος να την ψωνίσει σε μια μεγάλη επιτυχία;

Οι δικοί μας πάντως μάλλον είναι σεμνοί, παλιότεροι και τωρινοί, τους κρατάνε και οι προπονητές, και η Ομοσπονδία, αλλά και το φιλότιμο.

Αυτό το προτέρημα, μειονέκτημα καμιά φορά, που κανένας άλλος λαός, άνθρωπος, δεν έχει σε αυτό τον κόσμο.

Δεν υπάρχει μετάφραση στη λέξη, πολύ περισσότερο στην έννοια φιλότιμο, σε καμιά γλώσσα του κόσμου.

Και μόνο που άκουγα μία η ώρα τη νύχτα, γυναίκες άσχετες με τη μπάλα να πανηγυρίζουν, και μόνο που σκέφτομαι ότι Ισπανοί, Άγγλοι, Ιταλοί και άλλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις αύριο παίρνουν το δρόμο της επιστροφής και εμείς μένουμε εκεί, αυτά που θέλουν δε θέλουν θα γράφουν εφημερίδες και αναλυτές, μου φτάνει ρε μάγκες.

Χιλιάδες κουσούρια, που ν΄αρχίσεις, όμως και μια ψυχή μοναδική, αυτή που τελικά επιβίωσε στους αιώνες, σε πείσμα κατακτητών και ιδεοληψιών, αυτή που "Πέπρωται να ζήση και θα ζήση".

Ρε τι πάθαμε απόψε, συχωράτε με συμπολίτες.

Prefadoros

Υ.Γ.1  Έχουν αντιληφθεί άραγε οι πολιτικοί μας τι δύναμη κουβαλά ένας ποδοσφαιριστής που λέγεται Καραγκούνης;

Υ.Γ.2 Έβλεπα τον Καραγκούνη στην οθόνη της τηλεόρασης και έλεγα μέσα μου, αυτός ο σατανάς κάτι έχει στο μυαλό του, αποκλείεται να χάσουμε απόψε.