Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το κλειδί για το ξεπούλημα το Νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς

Τα πράγματα είναι απλά, αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο που παραχωρεί τους αιγιαλούς σε ιδιώτες για "αξιοποίηση", Καραθώνα, Κονδύλι και υδροβιότοπος στην παραλιακή Νέας Κίου, που ήδη βρίσκονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ, διόλου απίθανο σύντομα να δοθούν σε ιδιώτες.

Αν υπήρχαν κάποιες έστω δυσκολίες στη νομιμοποίηση τέτοιων μεταβιβάσεων, το Νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» τις απαλείφει.

Προσωπικά θεωρώ μάλλον απίθανο λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος, όπως έχω εξηγήσει, να πουληθούν η Κραθώνα και το Κονδύλι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.


Αυτό που έχει κυρίως σημασία, είναι η διαφαινόμενη πρόθεση να δυσκολευτεί η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες με την ψήφιση του Νομοσχεδίου προς όφελος αυτών που θα τις "αξιοποιήσουν".

Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς μιλάμε, άλλοι ούτε που ενδιαφέρονται, να πούμε με λίγα λόγια πως έχει η ιστορία του νέου Νόμου-τερατουργήματος που θέλει να περάσει η Συγκυβέρνηση.

Πριν από τις Ευρωεκλογές τέθηκε σε διαβούλευση το Νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» το οποίο όμως αποσύρθηκε λόγω των αντιδράσεων που προξένησε ακόμα και στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κίνημα που επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα με φορείς και πολίτες να αντιδρούν ενεργά στην ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Στην "Αυγή της Κυριακής" ο Πέτρος Κατσάκος ασχολείται με το θέμα κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Κυβέρνηση θα επαναφέρει το Νομοσχέδιο στα θερινά τμήματα όπου χωρίς πολλούς αντιρρησίες Βουλευτές μπορεί να το περάσει.

Ήδη περίπου εκατό φορείς συνυπογράφουν ψήφισμα αντίρρησης και χιλιάδες πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους, δείτε περισσότερα, ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, Θα πουλήσουν τις παραλίες - Συλλογή υπογραφών,

Επειδή λοιπόν η ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου έχει άμεση σχέση με τα προς πώληση ακίνητα της περιοχής μας, που ήδη έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει άμεσα οι πολιτικοί μας να τοποθετηθούν επί του Νομοσχεδίου.

Δεν μπορούν να μας λένε ότι είναι εναντίον της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ των περιοχών που περιέχουν αιγιαλούς και συγχρόνως να ψηφίζουν υπέρ του Νομοσχεδίου που πουλά τους αιγιαλούς σε ιδιώτες, απαγορεύοντας σχεδόν την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες.

Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τι είναι;

Να τοποθετηθούν άμεσα ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και όλοι οι άλλοι πολιτικοί, όποια θέση και αν κατέχουν εκπροσωπώντας πολίτες της Αργολίδας.

Και επειδή υπάρχει η πρόθεση κάποιοι να "μπουρδουκλώσουν" τα θέματα και τα οικόπεδα, πιστεύοντας ότι θα μας κοροϊδέψουν για μια ακόμη φορά, αύριο και άλλες λεπτομέρειες και κυρίως όλο το καθεστώς που διέπει τα προς παραχώρηση ακίνητα.

Αναμένοντας τις πρωτοβουλίες του ψηφίσματος...

Prefadoros