Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Όπως το 2009, κλείνουμε πρόωρα τη Βουλή και την ξανανοίγουμε το φθινόπωρο μετά τις εκλογές

Θυμάστε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου όταν ο Καραμανλής έκλεισε άρον άρον τη Βουλή, παραγράφηκαν και μια σειρά από αδικήματα όπως Βατοπεδίου και Ομολόγων, άσε τις κραυγές των εφημερίδων και όλου του πολιτικού κόσμου.

Τώρα, μιας και συνηθίσαμε, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, κάποιες ανακοινώσεις και μέχρις εκεί.

Το γιατί έκλεισε πρόωρα η Βουλή, ήδη έχει εξηγηθεί από πολύ αρμοδιότερους και γνώστες από τον Prefadoro, τα δύσκολα Νομοσχέδια που έρχονται και θα περάσουν στα θερινά τμήματα με αλλαγές Βουλευτών, η παραγραφή αδικημάτων από Υπουργούς και Κυβέρνηση μέχρι το 2012, η επεισοδιακή και αποκαλυπτική εμφάνιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή που μπορεί να προκαλέσει και άλλες αναταράξεις.


Να μην ξεχνάμε και τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός, άλλη πρωτοτυπία και μάλιστα όχι από τον Πρωθυπουργό, από αυτούς που χάνουν την τελευταία τους ευκαιρία-πιθανότητα να πάρουν τίτλο Υπουργού, αφού είναι άγνωστο αν πολλοί από τους σημερινούς Βουλευτές θα ξανακάτσουν στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Το κυριότερο, πέρα από κάθε πολιτική σκοπιμότητα, είναι η παραγραφή αδικημάτων, όπως του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποθέσεων που έχουν πάει στη Βουλή με φακέλους σε κιβώτια όπως διαβάζαμε κατά καιρούς.

Θυμάστε το 2010 και το 2011, έγκριτοι Νομικοί, Ποινικολόγοι και Συνταγματολόγοι όχι απλά προειδοποιούσαν αλλά ήταν βέβαιοι, ότι οι παρεκτροπές, αποφάσεις και υπογραφές, θα επέφεραν τουλάχιστον διώξεις των πρωταγωνιστών.

Υπήρχαν και οι πιο θερμοί συμπολίτες που έλεγαν, "μα αυτό που κάνει θα τον οδηγήσει σίγουρα στη φυλακή, γιατί το κάνει; Τόσο χαζός είναι;"

Όχι αγαπητοί φίλοι, αυτοί δεν είναι χαζοί, εμείς είμαστε, που πιστεύουμε ότι οι εξουσιαστές μας δικάζονται και αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα με μας, τους κοινούς θνητούς πολίτες.

Και είμαστε δυο φορές χαζοί που αν και η πείρα μας έχει διδάξει ότι γι΄αυτούς δεν τρέχει τίποτα, ότι καταστροφή και να προξενήσουν στη χώρα, πάντα βγαίνουν αθώοι λόγω παραγραφής, εξακολουθούμε και τους ψηφίζουμε.

Εντάξει, δεν είμαστε και όλοι, όμως αυτοί που λένε και πιστεύουν στη μεγαλύτερη ατάκα της σύγχρονής Ελληνικής Ιστορίας, μεταφορικά, «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε», είναι αρκετοί για να διαμορφώνουν τις εκάστοτε πλειοψηφίες.

Τρικ και κόλπα πολλά, είπαμε και χθες, μέχρι τώρα τα καταφέρνουν στη μεγαλύτερη πενταετή καταβαράθρωση της οικονομίας, της κοινωνίας και της ζωής μας που γνώρισε ο τόπος από τον πόλεμο και μετά.

Είναι όμως τέτοια η εξαθλίωση που δεν αποκλείεται δειλά δειλά κάποιοι να αρχίσουν να λένε, "ας κερδίσει και ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος καμιά φορά, μπας και δούμε καλύτερες μέρες", όταν μάλιστα καταγράφεται σαν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το δούμε κι΄αυτό.

Επειδή πολλά μαζεύτηκαν και άλλα έρχονται, δυσβάσταχτα για τις πλάτες του Αντώνη, μην αποκλέιετε καθόλου να αποφασίσει εκλογές κατά το Σεπτέμβρη, μια χαρά είναι οι εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου, όπως το 2009, για την παράδοση της εξουσίας.

Ο Prefadoros θα είναι έτοιμος.

Επιμύθιο

Ξεχασμένο από τις εκλογές στο Δήμο Ναυπλιέων.

Φίλος συμπολίτης, τώρα μπορώ να τον πω μαλάκα, κάνα μήνα πριν από τις εκλογές, ρωτάται από τον Prefadoro, αν και γνωρίζει ο Prefadoros, "τι θα ψηφίσει".

- Κοίταξε να δεις, θα περιμένω να διαβάσω τα προγράμματα των πέντε Συνδυασμών και ανάλογα θα αποφασίσω.

Κατάλαβα, είπε ευγενικά, τότε, ο Prefadoros... "ο Ολυμπιακός να κερδάει..."

Μέσα στον Ιούλιο έχω προγραμματίσει ταξίδι στο Βόλο, θα πάω να βρω το φίλο μου Αχιλλέα, να μου αναλύσει το πρόγραμμα που τον έκανε Δήμαρχο Βόλου.

Δεν το πιστεύετε;

Prefadoros