Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τα 24ωρα της παρακμής στη διαδοχή του Δήμου Ναυπλιέων



Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής είπα "ας τους, δεν βαριέσαι, εδώ ολόκληρος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε βγει με σημαδεμένα ψηφοδέλτια σε ένα Δήμαρχο θα κολλήσουμε;"

Άλλωστε όλοι γνωριζόμαστε και οι περισσότεροι είμαστε φίλοι, όμως την αφορμή, το δικαίωμα και την υποχρέωση πλέον για να γράψω τα όσα θλιβερά συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα 23 Απριλίου μου την έδωσαν τα επίσης θλιβερά γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 26 Απριλίου.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν ο Νίκος Χρόνης επετέθει και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, που ήταν απών!, για τις εισπράξεις από το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας, (φιλεύσπλαχνη Παναγία τι υπομένεις! αν ήταν ο Δίας θα μας είχε πλακώσει στους κεραυνούς) και στη συνέχεια αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με τον Σύμβουλο της πλειοψηφίας Σταύρο Αυγουστόπουλο.

Προφανώς ο εκνευρισμός; προήλθε από την εκλογή ως νέου Δημάρχου του κ. Κωστούρου, την αποτυχία του Νεοδημοκράτη κομματικού υποψηφίου και την ύποπτη; στάση του απελθώντα Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Πολλοί δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις καταγγελίες του Ραφαήλ Μπαρού πριν από την ψηφοφορία τις οποίες και απέδωσαν στην πικρία του να βρει υποστηρικτές Συμβούλους για τη δική του υποψηφιότητα.

Όμως ο Μπαρού, παλιός συνδικαλιστής, χρόνια σε εκλογές και μαγειρέματα, πήρε χαμπάρι ότι, όπως λέμε στο πόκερ, "έπεσε σε κέντα" και μάλιστα διπλή.

Από τη μια μεριά η κομματική επιλογή, με δέσιμο με το γνωστό και αθάνατο τρόπο, με εννέα σίγουρα και από την άλλη η πιθανή ντρίπλα του Δημάρχου.

Τα εννέα σίγουρα έγιναν οκτώ στην κάλπη, παρά το δέσιμο, και βγήκε ο Κωστούρος αφήνοντας ερωτηματικά για τον ένατο, που αμέσως τον αναγνώρισαν, αλλά και το ρόλο που έπαιξε τελικά ο Αναγνωσταράς.

Η θερμή στήριξη στον υποψήφιο Βουλευτή Αναγνωσταρά στο πανηγυράκι που στήθηκε την Πέμπτη το πρωί για την τάχα παράδοση και παραλαβή, ποιο πρωτόκολλο την προβλέπει;, με συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου και παρατρεχάμενων στο Βουλευτικό προφανώς ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε την οργή του πιστού κομματικού Νεοδημοκράτη Νίκου Χρόνη που δεν δίστασε πριν λίγο καιρό να αποκηρύξει πολιτικά τον για χρόνια φίλο και συνάδελφο Γιάννη Μανώλη.

Η απουσία του άλλωστε από το Βουλευτικό, όπως και άλλων μεταξύ των οποίων και ο αντίπαλος του Κωστούρου Νεοδημοκράτης Βασιλόπουλος, σηματοδοτεί ότι από εδώ και πέρα η συνοχή της πλειοψηφίας κάθε άλλο είναι δεδομένη στην πλειοψηφία του Δήμου Ναυπλιέων.

Είχα προβλέψει ότι θα υπάρξει ηρεμία μέχρι τις 6 Μαΐου, όμως με διέψευσαν οι βιαστικοί Νεοδημοκράτες που δεν συγχωρούν κόλπα και τζόγο, είχα προβλέψει και ότι ο Αναγνωσταράς στο τέλος θα τα χάσει όλα.

Του έμειναν οι λεγόμενοι "Ταλιμπάν" που τρέχουν για λογαριασμό του, έτσι φαίνεται και έτσι λένε, σε μια βδομάδα και κάτι θα ξέρουμε.

Για όσους έχουν χρόνο και όρεξη αξίζει να δουν τα δύο βίντεο, θα καταλάβουν καλύτερα αυτά που γράφω και ίσως πολύ περισσότερα: