Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σεισμικές αναταράξεις στη ΝΔ σε Ναύπλιο και Αργολίδα



Η εκλογή του Δημήτρη Κωστούρου ως νέου Δημάρχου Ναυπλιέων προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στο Ναύπλιο αλλά και στην Αργολίδα, κάτι που θα έχει επιπτώσεις και στα ποσοστά αλλά και στην τελική επιλογή των προσώπων.


Όχι γιατί ήταν έκπληξη, όσοι σοβαρά ασχολήθηκαν με το θέμα είχαν καταλήξει ότι ο Κωστούρος θα κέρδιζε την εκλογή, γιατί οι κομματικοί επιτελείς της ΝΔ και ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς χειρίστηκαν το θέμα όχι απλά ερασιτεχνικά αλλά αγνοώντας και παραβλέποντας στοιχειώδεις παραμέτρους που οι πολλοί έβλεπαν, όχι όμως αυτοί.

Οι τακτικοί αναγνώστες του Prefadorou θα θυμούνται πως εδώ και μήνες γράφω για τα στοιχεία που θα επηρεάσουν την εκλογή, το πότε έπρεπε να παραιτηθεί ο Αναγνωσταράς και την αδυναμία της κομματικής οργάνωσης να διαχειριστεί το θέμα και να αποφύγει αυτά που ήδη ήρθαν και τα άλλα που έρχονται.

Για να μην φανεί ότι αδικώ τον εκλεγέντα Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, που εφάρμοσε σοφή τακτική και "διέλυσε" κομματικές πειθαρχίες και επιθυμίες του πρώην Δημάρχου, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις κινήσεις των αντιπάλων του.

Πρώτα στον Ραφαήλ (Λάκη) Μπαρού που νόμισε ότι συναναστρεφόμενος το περιβάλλον του Αρχηγού της ΝΔ και ποντάροντας στη διαχρονικά καλή σχέση μαζί του θα εξασφαλίσει και την πολυπόθητη ξεκάθαρη υποστήριξή του.

Μέγα λάθος του "φίλου" Λάκη, τα εισαγωγικά τα βάζω γι΄αυτόν, για μένα δεν ισχύουν, γιατί μετά την περσινή κόντρα με τον Αναγνωσταρά έπρεπε να περιμένει την απόρριψη από τον Συνδυασμό του αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Αρχηγός της παράταξής του δεν φημίζεται για την αναγνώριση προς φίλους της φιλίας και της ανιδιοτελούς υποστήριξης τους.

Μετά έχουμε τη Νομαρχιακή και τοπική ηγεσία του κόμματος, να είμαστε σοβαροί, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, πλην του Προέδρου της ΝΟΔΕ που τον είδαμε κυρίως να ξιφουλκεί κατά Έλσας Παπαδημητρίου και Γιάννη Μανώλη είναι παντελώς απούσα και επομένως δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο και πολύ περισσότερο να δώσει κατευθύνσεις που να γίνονται δεκτές και να εφαρμόζονται.

Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς τα ήθελε όλα, όπως φαίνεται και όπως τον είχα προειδοποιήσει τελικά τα χάνει όλα, απλά γιατί στην πιο δύσκολη μεταπήδηση την πολιτικής του καριέρας τα έκανε όλα λάθος.

Μπορεί να έπεσε θύμα του ράθυμου χαρακτήρα του, καρφί μπορεί κατά βάθος να μην του καίγεται για τον επόμενο Δήμαρχο, όμως οι λάθος κινήσεις του τον έφεραν στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Μπαρού του κήρυξε ήδη τον πόλεμο, οι πιστοί κομματικοί του Συνδυασμού θεωρούν ότι δεν έκανε ότι έπρεπε για να κερδίσει ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασιλόπουλος, η ΝΟΔΕ ή εν πάσι περιπτώσει όσοι κατέχουν κάποιες θέσεις για να αποφύγουν τη δεδομένη ανεπάρκεια τους του φορτώνουν το πέρασμα του Δήμου σε ένα Πασόκο, ο Κωστούρος που είναι πλέον Δήμαρχος δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίξει τον Αναγνωσταρά και ο Γραμματικόπουλος, αν υποτεθεί ότι θα είχε όφελος από κομματικό Νεοδημοκράτη Δήμαρχο, θα είναι παράλογο να στηρίξει τον Αναγνωσταρά όταν σε δυο χρόνια έχει Δημαρχιακές εκλογές και φυσικά έχει ανάγκη πολύ περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης από ενός πιθανότατα μη εκλεγέντος Βουλευτή.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά ο Κωστούρος βγαίνει δυνατός από τη δοκιμασία της εκλογής και είναι στο χέρι του αν θα καταφέρει να ισορροπήσει τους 19 πλέον Συμβούλους του που θα πιέζονται από τα συμφέροντα, κυρίως κομματικά, που εκπροσωπούν.

Όσο για τη ΝΔ, δύσκολα τα πράγματα, έχω πάντως μια απορία, ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε τον τελευταίο μήνα δύο φορές από δύο μέρες τη φορά, τι διάολο δεν τους απασχόλησε το θέμα; τι λέγανε ρε παιδιά; τι συζητάγανε;

Σταματάω για να μην πικράνω και φίλους, αύριο μέρα είναι.