Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η "κομμένη" φωτογραφία από τον καφέ με το Σαμαρά

Η Σωτηρία Παπαδοπούλου ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΝΔ να της επιτρέψει να τραβήξει μια φωτογραφία και έτσι έγινε.

Ενώ όμως ήταν άλλα πέντε πρόσωπα εκείνη τη στιγμή στο τραπέζι του Προέδρου, εμφανίζεται μόνο ο Αναγνωσταράς δίπλα στο Σαμαρά και απουσιάζουν οι άλλοι.


Τη φωτογραφία αυτή την ανεβάζει στην ιστοσελίδα του Δήμου με ρεπορτάζ υποτίθεται τρίωρης συνάντησης Σαμαρά Αναγνωσταρά όπου αναλύθηκαν σημαντικά θέματα και έγιναν προτάσεις από το Δήμαρχο για την οικοδομική δραστηριότητα και διάφορα άλλα.

(Θυμήθηκα το εξής καταπληκτικό, πριν από αρκετά χρόνια επί Δημαρχίας Τσούρνου, είχε πάει μια αποστολή του Δήμου Ναυπλίου στην Αμερική και στο πλαίσιο των επισκέψεων σε διάφορα μέρη και προσωπικότητες έγινε επίσκεψη και στον Ιάκωβο, επικεφαλής της Εκκλησίας της Αμερικής και μεγάλης προσωπικότητας με τεράστια δύναμη. Επιστρέφοντας στο Ναύπλιο ένας από τους συμμετέχοντες στο ταξίδι έδωσε στα μέσα ενημέρωσης μια φωτογραφία με τον Ιάκωβο και λεζάντα περίπου "ο .... είναι το πνευματικό μου παιδί, τον γνωρίζω πολλά χρόνια και του είπα...". Συναντώ τον φωτογραφιζόμενο με τον Ιάκωβο και λόγω θάρρους του λέω "τι παραμύθια είναι αυτά που λες για τον Ιάκωβο;". "Κοίταξε να δεις Prefadore, πόσοι από αυτούς που θα δουν τη φωτογραφία θα συναντήσουν στη ζωή τους τον Ιάκωβο; το πιθανότερο κανένας, αλλά και αν κάποιος τον συναντήσει, για πολύ λίγο βέβαια, τι θα τον ρωτήσει "Σεβασμιότατε, μήπως γνωρίζετε τον...", άρα;.)

Λοιπόν για την ιστορία, Σάββατο πρωί στο "Καφενείο" στην παραλία του Ναυπλίου, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε αρκετή ώρα και όσο βρισκόταν εκεί εμφανίστηκαν αρκετοί Νεοδημοκράτες, μάλιστα την ώρα που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία στο τραπέζι του Προέδρου ήταν, εκτός του Αναγνωσταρά, ο Γραμματικόπουλος, ο Πακέτος, ο Τσορώνης, όπως και ο Μπακέας, ο Χρόνης για λίγο και άλλοι που πηγαινοέρχονταν.

Έτσι, γιατί όταν κάνουμε ρεπορτάζ να το κάνουμε όπως πρέπει, χωρίς σκοπιμότητες.